Ford Ranger Pickup Felsökning

Ford Ranger har tillverkats varje år sedan 1983. Den lilla pickup är konstruerad för bränsleekonomi och ljusbehandlingar duty. Den tillverkas i två och fyrhjulsdrivna versioner och i standard och utökad hyttmodeller. Felsök Ranger genom att undersöka de fungerande delarna och eliminera dem en efter en som möjliga orsaker till problemet. Ägaren måste också övervaka fordonet för nya ljud och förändringar i den allmänna känslan. Några av de förändringar som kan spegla en mekanisk fråga som måste åtgärdas. Saker du behöver
Stålborste
Startkablar
Batteri
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Sätt nyckeln i tändningslåset, och vänder den för att starta. Om trucken inte startar, testa takbelysning och radio om makten. Rengör batteripolerna med en stålborste och använda startkablar för att starta fordonet om strömmen är svag. Byt ut batteriet om det fortsätter att rinna.
2

Vrid nyckeln för att starta bilen. Om motorn inte vev men batteriet är bra, kan problemet vara starter. Krypa under motorrummet och lokalisera den cylinderformade starter. Den är kopplad till en mindre cylindern med en tråd-anslutning för ström. Hit huvudcylindern med en hammare för att låsa upp starter tänderna. Om fordonet startar framgångsrikt, måste startmotorn bytas.
3

Kör fordonet med variabla hastigheter på en låg trafik motorväg. Känn och lyssna efter mekaniska problem. Om trucken upplever våldsamma vibrationer vid hastigheter över 40 miles per timme, kan fyrhjulsdrift vara delvis engagerad. Detta är särskilt vanligt i de 1998-2000 modeller med nav vakuum låsning. Fordonet måste repareras omedelbart om förvaringsskåp kommer inte helt separat från naven.
4

Accelerera och bromsa bilen för att testa överföringen. Överföringen kommer att flytta smidigt när du ändrar hastighet om den är i gott skick. Om överföringen slipar och dyker, måste det servas omedelbart.
5

Rengör förgasaren eller bränsle injektor tips om motorn vevar men inte eld. Också testa bränslepumpen, och byt tändstift. Motorn är antingen inte tar emot en gnista eller det inte får bränsle.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67696.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.