Hur man testar en dålig Insprutare

En dålig insprutare i bilen kan leda till att motorn gå på tomgång ungefär, kan öka bränsleförbrukningen, och kan leda till andra prestandaproblem. I de flesta fall kan du spåra problem med en dålig insprutare till en igensatt munstycke, fast ventil eller misslyckats spole. Med rätt verktyg kan du diagnostisera en misstänkt dålig injektor innan du bestämmer dig för att byta ut den i onödan. Detta förfarande gäller bränsleinjektorer hittades på elektronisk bränsleinsprutning, eller EFI, system bara. Saker du behöver
4 träklossar
mekaniker stetoskop Review, Digital ohmmeter
Nod ljus, om nödvändigt
Visa fler instruktioner
1

Park ditt bil i ett väl ventilerat utrymme. Öppna huven på din bil och dra åt handbromsen.
2

Ställ överföringen i parken (automatisk växellåda) eller Neutral (manuell växellåda). Blockera och bakhjulen med träklossar och starta motorn.
3

Sätt på en mekaniker stetoskop och sondera misstänkta insprutare genom att placera spetsen på verktyget mot injektorn kropp. Du bör höra en serie klick som injektorn s ventilen öppnas och stängs. Om du inte hör klicken är injektorn dåligt eller får ingen ström. Stäng av motorn.
4

Koppla den elektriska kontakten på den misstänkta bränsleinsprutaren. Ställ din digitala ohmmeter till ett lågt utbud på Ohm skalan. Slå på mätaren och sondera både elektriska kontakterna på injektorn med dina mätaren sonder. Om du får en tom skärm på mätarens display, har spolen inne i injektorn öppen. En läsning av "0,00" på mätarens display visar injektorn spole har en kortslutning till jord. I varje fall måste du byta ut injektorn. Om mätarens display visar ett motstånd värde än "0," kolla servicemanualen för just ditt fordon för att se till att du har rätt värde och fortsätt till nästa steg.
5

Anslut en nick tända på kabelstam den misstänkta bränsleinsprutaren. Starta motorn. NOD lampan ska blinka. Om du inte hör injektorn klicka i steg 3, innebär detta att styrenheten matar ström till injektorn, men injektorn svarar inte och bör bytas ut. Om nicka inte blinkar, måste du kontrollera kretsen och komponenter som foder makt till att injektorn.
6

Stäng av motorn.
7

Anslut selen kontakt med den misstänkta insprutare och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67017.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.