Min Jeep startar inte

Felsök din bil problem genom att börja med de grundläggande kraven för att driva bilen. Eliminera dem en efter en innan du går vidare till de mer allvarliga frågor. Håll en faktisk checklista i bilen. Kontrollera oljenivå, batteriladdning, temperaturmätare och läcker vätska. Tvinga inte bilen att starta eftersom du har bråttom att komma till jobbet, kan du förstöra din motor och hitta dig själv utan en fungerande bil i flera veckor. Instruktioner
1

kontrollera visuellt under din huv, börjar med batteriet. Kontrollera att inga kablar verkar vara löst. Kontrollera hela motorrummet från en sida till nästa, för att se om något ser ut på plats. En bil som vevar men startar inte kan vara låg på bränsle, olja eller makt.
2

Fysiskt kolla din olja och bränslenivå, oavsett när du fyllt upp eller tog bilen in för service. Skador på din bränsletank, bränslemätare, bränslepump, oljefilter eller oljetråget kan inträffa när som helst. Kontrollera din olja nivåer efter att fordonet har svalnat och all olja har återvänt från utbetalningen hela motorn. Addera 3

Dra ut oljestickan, torka av den och ersätta den för att kontrollera oljenivåerna. Olja som knappt täcker spetsen av pinnen kan vara en indikation på att nivåerna är för låga för att den ska starta. Olja på lägsta nivå som krävs bör vara tillräckligt för att fordonet ska starta.
4

Kontrollera batteriet. Manuellt slår på strålkastarna eller interiör överljus för att bestämma intensiteten. Låg intensitet tyder batteriet kan vara låg och kanske inte kan ge tillräckligt med energi för att starta din motor. Ingen ström till dina strålkastare, överljus eller radio innebär att batteriet kan vara död. Prova en skjuts.
5

Jump starta bilen med ett annat fordon eller bärbar batteriladdare. Fäst de positiva och negativa laddningar med startkablar från ett batteri till nästa. Efter flera års batterier inte längre hålla en avgift och behöver bytas.
6

kolla under bilen och under huven för uppenbara läckor. Sprayer av vatten eller droppar av vatten innebära en läcka i en slang, på kylaren eller vattenpumpen. Ingen uppenbar vatten eller läckor kan vara missvisande. Det kanske en allvarlig läcka, med allt vatten förångas på grund av överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66194.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.