Felsökning av en 1997 Chevrolet Silverado

Under äga och köra din 1997 Chevy Silverado pickup, kan du stöta på olika problem med motorn, drivlina och elsystem. Att ta reda på vad som orsakar sådana frågor kan bli en frustrerande process om du inte utför en korrekt diagnos. Din Silverado är utrustad med en inbyggd diagnostik dator, som kallas OBDII, som kommer att skicka ut unika felkoder när mekaniska och elektriska delar av din Silverado slutar fungera. Du kan skanna OBDII för dessa felkoder att ta reda på vad som behöver fixas. Saker du behöver
OBDII diagnostikkoden felsökningsverktyg
Visa fler instruktioner
1

Bestäm placeringen av OBDII porten i din Silverado genom att referera till handboken eller genom att känna runt området nedanför ratten, på toppen av förarens fot väl. Den OBDII porten 3/4-tums ungefär hög och ungefär två inches bred.
2

Ström koden skanning verktyget på och koppla in den i OBDII porten på din Silverado.
Sida 3

Sätt din Silverado s nyckeln i tändningslåset och vrid tändningen så att motorn går på tomgång eller så att elektroniken i bilen är påslagen minimum.
4

Tillåt koden skanning enhet för att utföra en automatisk sökning för felkoder. Skriv ner alla felkoder som visas på skärmen i koden scanning enhet.
5

anpassa förteckningen över felkoder till en Chevrolet återförsäljare eller din lokala bildelar butik eller mekaniker, som alla kommer att ha referensmaterial som kan översätta felkoder och berätta vilka delar är trasiga. Du kan också göra en webbsökning för felkoder att ta reda på vilka typer av fel som de representerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67428.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.