Hur felsöker jag tändspolen för en 2003 Ford Taurus 3,0 DOHC?

Den 2003 Ford Taurus 3,0-liters, dubbla överliggande kam (DOHC) motorn använder en distributör-mindre tändsystem med en single coil pack att avfyra alla sex tändstift. Felsökning detta tändsystem spole försvåras av sitt läge under den övre intaget plenum motorn. Medan felsökning förpackningen tändspolen är ganska enkelt, att få tillgång till det kräver att ta bort den övre kammaren. Den genomsnittliga hem mekaniker kan slutföra denna diagnostiska projekt i en eftermiddag med rätt verktyg. Saker du behöver Review, Digital volt /ohm mätare
Automotive kretstestare Kundservice manuell
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en 10 mm nyckel. Ta den övre insugningsröret enligt instruktionerna i servicehandboken. Spolen är placerad under den övre insugningsröret på baksidan av motorn.
2

Sprid låsflikama på spolpaketet elektriska kontaktdon med en skruvmejsel och dra kontakten ur spolpaketet. Markera och dra ur tändkablarna från spolen pack. Skruva loss spolen från den bakre delen av motorn med en 7 mm hylsa och spärrskaft.
3

Placera spolpaketet på en arbetsbänk och placera spolpaketet så att den elektriska kontakten är på toppen. Ställ in digital volt /ohm mätare till "Ohm." Testa primär motstånd spolpaketet genom att peka på positiva (röda) ledningen mätaren till första stiftet på vänster i kontakten medan du rör den negativa kabeln till den andra stiftet från vänster i kontakten. Motståndet bör vara 0,3-1,0 ohm.
4

Upprepa testet för de återstående två stiften genom att vidröra dem individuellt med minuskabeln på mätaren. Om något motstånd mellan det första stiftet i kontakten och de återstående tre stiften i kontakten är mer än 1,0 ohm eller mindre än 0,3 ohm, byt spolpaketet.
5

Testa sekundära motstånd spolen pack genom att röra den positiva ledningen i mätaren inuti de två terminalerna tändkabeln på vänster sida av spolen förpackningen. Motståndet ska vara 12,8-13,1 kohm.
6

Upprepa testet på Centret två terminalerna och de två högra terminaler. Byt spolpaketet om någon uppsättning av terminaler har en resistans mer än 13,1 k-ohm eller mindre att 12,8 k-ohm.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65283.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.