Tecken på en Bent Frame

Fordon som varit inblandade i olyckor där ramen är böjd typiskt uppgick. Ibland kan ett fordon med en böjd ram undvika upptäckt. Över tiden kommer dock fordonet visa en mängd olika tecken och symptom på problemet. Medan ingen bil problem är en garanterad indikator på en böjd ram, kan en kombination av frågor leda till slutsatsen att ett fordons ram har skadats. Fordon bör alltid tas till en professionell mekaniker eller body shop för officiell diagnos av en böjd ram. Synlig Frame Skador

krypa under bilen och leta efter skador eller veck i metallramen. Något som ser misstänkt ut, skrynkligt, rostig eller synligt skadad på något sätt bör kontrolleras av en mekaniker. Ett veck eller ovanlig vinkel i metall av ramen är ett säkert tecken på en böjd ram.
Alignment

En bil med en böjd ram alltid kommer att vara ur anpassning och dra i ena eller andra riktningen, oavsett hur många gånger den har anpassats eller hur nyligen.
hjulen inte spårar ordentligt

Fordon med en böjd ram har en tendens att göra det ibland kallas krabba-walking eller hund-promenader, ett namn som genereras eftersom hundar och krabbor vandrar lite i sidled. De bakre däcken på ett fordon ska följa exakt bakom framdäcken. I ett fordon med en böjd ram, kommer bakhjulen spårar inte samma som framhjulen.
Ojämnt slitage i Stötar och Suspension
Bilar

är gjorda för att vara balanserad. En krök i ramen kommer att ställa bilen utanför balansräkningen, vilket orsakar ökad förslitning på den sida där den tyngsta delen av tyngden eller kraften är placerad. Om bilens fjädring bär sig konstigt eller håller bryta eller fel, har det kontrolleras för en böjd eller skadad ram.
Felaktig Fit

Bilar är stora bitar av mekanisk utrustning , gjord av hundratals andra mindre bitar. Ramen är basen för allt som utgör bilen. I händelse av att ett fordon har en böjd ram, mindre bitar av fordonet, inklusive kroppspanelerna, kommer att vara ur linje. Dörr-och karosseridelar får gap, inte rada upp ordentligt eller fungerar felaktigt om ramen är böjd. Mindre delar av utrustning, såsom fästen och bultar kan brytas på grund av den extra påfrestning på dem av den förändrade positionen av ramen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65410.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.