2003 Trailblazer fläktkopplingens Problem

Fläkten koppling i din 2003 Chevy TrailBlazer monteras mellan fläkt och fläkten remskiva på vattenpumpen. Fläkten kopplingen är vad som kontrollerar vridningen av fläkten som aktiveras av en termostat. Problem med fläktkoppling kan orsaka motorn överhettas, kör på den varma sidan eller inte värma upp ordentligt. Elektriska problem

fläktkoppling på en 2003 TrailBlazer är elektroniskt styrd. Om Termostatströmställare som styr det går dåligt, kan kopplingen låsa antingen upp, orsakar det att snurra på motorns varvtal, vilket håller motorn värms upp ordentligt, eller det kan gratis spinn, vilket gör att motorn går alltför kallt. Om elementet inuti kopplingen går dåligt, kan dessa samma problem uppstå. Den elektriska brytare är också engagerad när luftkonditioneringen är påslagen, vilket gör att fläkten bladet att snurra nästan lika snabbt som själva motorn. Om denna switch går ut, kommer fläkten snurrar inte tillräckligt snabbt, vilket gör att motorn eventuellt överhettas.
Interna Valve Problem

elektroniska kopplingen på 2003 TrailBlazer styrs av en ventil och en fjäder. När motorn värms upp, expanderar en fjäder, vilket orsakar en ventil för att öppna och tillåta en viskös silikonvätska att strömma genom ventilen. Fluiden aktiverar kopplingen och snabbar upp fläkten. Om denna ventil läcker, antingen internt eller externt, kan fläkten snurra för fort eller för långsamt, vilket gör att motorn antingen ta för lång tid att värma upp eller för att värma upp för snabbt och möjligen överhettas.


Intern kopplingsfjäder Problem
p Om den termostatiska våren i pauserna fläkt koppling, kommer ventilen inte att kunna öppna eller stänga. Om ventilen var öppen när fjädern bröt, går fläkten på nästan motorvarvtal, inte medger motorn att värma upp ordentligt. Om våren bröt när ventilen var stängd, kommer fläkten inte att kunna snurra tillräckligt snabbt när motorn är varm, vilket kan orsaka att motorn överhettas.
Replacement

typ av fläktkoppling på 2003 TrailBlazer är helt annorlunda från andra fläkt kopplingar eftersom det är elektroniskt styrd och det gängor på nosen av vattenpumpen, istället för att skruvas fast det. För att ändra denna typ av koppling, behöver du en 36 mm nyckel för att vrida centrum axeln. Du behöver också en ½-tums uttag för att ta bort plast fläktbladen från kopplingen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66869.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.