Vad skulle orsaka en frostskyddsmedel läckage i en 2005 Mustang med V6-motor?

Medan den fina SN-95 plattformen var knappast en levande död för Fords sädes ponny bil, märkt modellåret 2005 en allvarlig pånyttfödelse för allt som gjorde en Mustang en Mustang. Medan entusiaster kan se bilens historia genom rosafärgade V-8 linser, visste Ford går i de flesta av sina ponny bilar lämnat fabriken med sex cylindrar eller mindre. Medan Mustang 210-hästkrafter, overhead-cam Köln V-6 produceras mer makt än många av sina V-8 föregångare, det är också bevisat inte mindre känsliga för läckage av kylvätska och andra mindre misslyckanden. Kylsystem Basics

4,0-liters Mustang kylsystem är mycket som alla utformade annat genom att den har en vattenpump, en termostat för att reglera vätskeflödet ut ur motorblocket, slangar bära kylmediet till värmeväxlarna, och värmeväxlare för att avlägsna värme från kylmediet och överföra den till luften. Mustangen har normalt två värmeväxlare: den primära kylaren och värmeelementet inuti VVS-system. Kylsystemet själv arbetar under ständig press, vanligen runt 15 pounds per kvadrattum vid driftstemperatur.
Typiska Underlåtenhet Points

Anywhere kylvätska systemkomponenter möter är en potentiell misslyckande punkt där läckage är berörda, men du är mest sannolikt att stöta på dem där systemtryck är den högsta. Termostathuset är förmodligen den enskilt högsta trycket delen av kylsystemet - bortsett från insidan av motorblocket - eftersom det är där den heta kylmediet möter sin största punkten av begränsning. Bortsett från detta, är din mest sannolika källan till läckage vid vattenpumpen. I denna ansökan, är ungefär hälften av vattenpumpen fallet i sig införlivas i transmissionskåpan, "case" sprickor i hälften i mitten där själva pumpen bultar på. Detta är ett utmärkt läge för läckor.
Termostathuset

Medan termostathuset är, genom karaktären av att vara en punkt av begränsning, mer mottagliga för läckage än många andra delar av systemet, är 4,0-liters 's termostathuset ett särskilt exempel på vad man inte ska göra för att förhindra läckage. Denna motor använder en tvådelad termostathuset, den nedre halvan av höljet sitter på motorn och håller termostaten, och den övre halvan tjänar som en fästpunkt för kylarslangen. Mustang använder också en extern bypass slang att återvända kylmedel från huset till pumpen. Mellan sin tvådelade konstruktion och extern bypass, erbjuder termostathuset många möjligheter för läckor.
Ytterligare källor

Mustang kylsystem gör sig av övertryck genom kylvätska overflow tank, höga tryck som härrör från överhettning lätt kan orsaka overflow tanken att dribbla eller spy kylvätska i motorrummet. Självklart, en skadad kylare, värmeelement eller slangar orsaka en ihållande kylvätska läcka, som inte läcker O-ringar runt temperaturgivare och kylvätska crossover röret. Mycket få kylvätskeläckor på V-6 är särskilt livshotande till motorn, men en åtminstone kunde indikera något mycket allvarligt. Vätska läcker från topplockspackningen, antingen utanför motorn eller in i det, visar en topplockspackning i behov av omedelbar ersättare -. Problem med tidigare generationer av Köln V-6

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68537.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.