Felsökning av misständningar i Ford Triton Motorer

Fords Triton motorerna utnyttjar en spole-on-plug systemdesign tändning. Felsökning är en enkel process för att eliminera möjliga orsaker misständning genom att precisera misständning cylinder och testa komponenter tills orsaken finns. Saker du behöver
Scan Tool Review Circuit testare Review, Digital volt /ohm meter (DVOM) katalog 1/4-inclh drive hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
Trouble skytte
1

Identifiera misständning cylinder. Fäst en Scan Tool till fordonets datalänkanslutningen, belägen under instrumentbrädan nära rattstången. Välj Data, och sedan uppgifter feltändning, från menyalternativen.

Feltändningen uppgifter kommer att visa vilken cylinder eller cylindrar är misständning. Oroa dig inte om alla cylindrar visar några misständningar, leta efter de som visar tusentals misständningar. Dessa motorer är avsedda att köras magert, och en tillfällig misständning är vanligt.
2

Test tändsystemet börjar med den elektriska kontakten på spolen för misständning cylinder. Dra ur kontakten, och testa om makten på båda stiften på kontakten med nyckel på och motorn avstängd. En sida bör visa makt, och den andra sidan visar ingenting. Om det inte finns någon ström, kontrollera säkringarna för säkringar. Om strömmen finns på kontakten, ha en assistent starta motorn samtidigt testa det andra stiftet. Det bör blinka, vilket indikerar att modulen skjuter spolen. Ingen blixt innebär en dålig modul.
3

Testa spolen genom att mäta resistansen mellan de två stiften i kontakten. En mätning av något motstånd indikerar en kortsluten spole, och oändligt motstånd anger en öppen spole. Antingen tillstånd kräver en ny spole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64245.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.