Felsökning av en Huvudsaklig Noise Bearing Motor

Huvud-lagerljud orsakas av slitna ramlager som är överdimensionerade eller löst på vevaxeln, eller brist oljetryck. Huvudlagren kan bli sliten av ålder eller körsträcka. Om diagnosen vid den första förekomsten och motorn stängs av kort därefter, kan nya lager monteras och problemet löst. Om oljetrycket är orsaken, är det möjligt att ersätta oljepumpen eller korrigera oljetryck problem och ändå spara veven. Om motorn körs under någon tid med lagerljud, kommer vevaxeltapparna skadas, vilket kräver en ny eller bearbetad vevaxel att utföra en reparation. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
3/8-tums
spärrnyckel Set med 3/8-tums enhet uttag
Plastigauge clearance material
dräneringskärlet
Remote oljetrycksmätaren
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera med oljestickan och kontrollera att fordonet har tillräckligt med olja.
2

Titta på ventilkåpan, genom oljepåfyllningslocket, och se om det finns en alltför stor del av slammet. Detta kommer inte att vara nödvändigt om du är bekant med service av bilen sedan ny och oljan har ändrats på en regelbunden basis. Många gånger oljebyten var inte gjort på en regelbunden basis och slam har byggt upp så tjock under ventilkåpan att oljan inte kommer att återvända lätt till oljetråget. Det kan finnas tre liter olja eller mer under ventilen täcker eftersom dräneringshålen stoppas upp.
3

Kontrollera motoroljan för vatten infiltration. En blåst topplockspackning kan tillåta vatten i oljan, effektivt minska dess viskositet eller smörjegenskaper.
4

Starta motorn och titta på olje-tryckmätare. Det bör finnas minst tio pounds av oljetryck på tomgång med varm motor. Om fordonet inte har någon olja spårvidd, installera en avlägsen olja mätare i stället för oljetryck avsändaren. Låt motorn värmas upp helt och observera oljetrycket. Om oljetrycket sjunker när motorn blir varm, är det troligt att ett oljetryck problemet existerar. Kontrollera oljefiltret för åldern. Om det är nytt, kan oljepumpen bäras.
5

Lyssna på motorn när den är igång. Ta gasreglage koppling och snäpp öppna en liten summa. Ingen anledning att rusa motorn - bara snabbt höja rpm till ca 2000 och frisläppandet. Om motorn har en hård, fast slå varje gång gasen låste öppet och försvinner när du släpper gasen, eller knackar kontinuerligt, lagren är definitivt dåligt.
6

Lyft och stöd bilen på pallbockar. Tappa ur motoroljan i droppskålen. Demontera oljetråget, med hjälp av lämplig sockel. Ta bort skruvarna i fronten huvudlager och avlägsna ramlageröverfallet.
7

Torka tidskriften och lagret i locket och inspektera dem för slitage. Titta på tjockleken av lagret i locket och se om den har en ojämn tjocklek eller några stora urgröpningar. Titta på vevaxeltappen. Det bör inte finnas några spår. Det kan ha små repor men så länge du inte kan känna dem med en nagel de är oftast okej. För att vara säker, kontrollera spelet med plastigauge genom att torka all olja från tidskriften och lagret i den nedre kåpan.
8

Placera bit plastigauge på bäravstånd-wise och installera lagret cap. Dra det till 30 foot-pounds av vridmoment och sedan ta bort det. Skärpning locket planar plastigauge. Jämför tjockleken på plastigauge till papperet den kom i. Det finns en skala på den sida av papperet. Håll plastigauge upp på papperet spårvidd och matcha det med skalan. Den acceptabla clearance är 0,001 till 0,003 av en tum, inte mer. Om spelet är större lagren måste bytas ut. Om vevaxeln görs, måste den bytas ut också. Om det finns ett problem med oljetrycket, måste det behandlas också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65173.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.