Så för att testa systemet Auto Vacuum

Ett vakuum läcka kan orsaka stora kör frågor och ger dig passar eftersom de kan vara så svårt att hitta. Din bil har hundratals små vakuumledningar kör till alla olika komponenter som håller den igång ordentligt. Det finns två olika sätt att testa det vakuumsystem i en bil: testar övergripande vakuum och "smoke test" systemet. Båda dessa tester kräver speciella verktyg, men är relativt lätt när du har dessa verktyg. Saker du behöver
skruvmejsel set
Vakuum testare
Rökning maskin
UV Ljus
UV Ljus glasögon
Repair manual (Chilton eller Haynes)
Visa mer Instruktioner
Testa Total Vacuum
1

Hitta ett vakuum linje som är under huven på bilen. En broms booster slang är en bra källa. Ta bort vakuumslangen genom att lossa slangklämman och dra loss den för hand.
2

Hitta en adapter i vakuum testaren kit som passar slangen du har valt. Anslut adaptern till slangen och ansluta adaptern till testaren.
3

Starta bilen och låt den bli varm.
4

Ta läsning från mätaren och jämför den med vakuum specifikationerna i reparationshandboken. Det kommer att finnas ett utbud som är acceptabel
Röktest ett vakuumsystem (Små läckor)
5

Hitta en bra vakuum källa -. Igen, broms booster vakuum linjen är en bra källa för detta test. Använd en skruvmejsel för att lossa och ta bort slangklämman och dra slangen av för hand.
6

Tryck koniska adaptern i slangen förrän en bra tätning bildas.
7

Fyll rökmaskin med kemikalien enligt anvisningarna. Anslut maskinen på, eller ansluta den till batteriet och slå på den. Låt maskinen gå i 30 minuter till en timme, beroende på dess storlek.
8

Använd UV-ljus och UV-glasögon lätta att söka igenom hela fordonet för röken sakta läcker från ett vakuum källa. Viss demontering kan krävas för att fastställa exakt lokalisering av läckan.
9

Bestäm reparationer när läckan är belägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65442.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.