Tips för att stoppa en automatisk växellåda glider

Slipping uppstår när du accelererar och din motor producerar makten att gå fortare, men bilen växlar inte omgående. RPM mätare på din bil kommer att läsa ovanligt hög, men bilen kan kännas som om den kämpar för att accelerera eller har fastnat i en hastighet för ett ögonblick, innan fordonet skift. När en automatisk växellåda börjar halka, är det normalt ett tecken på ett problem inom transmission. Det finns flera saker du kan göra som kan hjälpa om bilens växellåda har börjat halka. Felkoder

transmissionsstyrmodul lagrar felkoder för din sändning precis som fordonets datorbutiker motorns felkoder. Om din transmissionen slirar, är det en bra idé att ta bilen till en sändning butik och har dessa koder skannas för att avgöra vilka exakta problem som orsakar överföringen att halka och få den reparerad.

transmissionsvätskor

En sändning som är låg på vätska kan halka eller misslyckas med att skifta snabbt. Transmissionsolja ger smörjning och hydrauliska trycket för överföring, så om vätskan är låg eller för gammal, kan du uppleva skiftande problem. Gamla transmissionsolja är ett problem eftersom det inte ger samma mängd smörjmedel som ny vätska.

Att förhindra halka och andra skiftande problem, bör du serva din sändning och ändra vätskan i enlighet med tillverkarens rekommendationer för din bil eller lastbil.
Transmission Tillsatser
p Det finns ett antal överförings-tillsatser på marknaden som påstår sig kunna förebygga och stoppa överföringen halka och andra relaterade problem. Dessa produkter kan ha möjlighet att förlänga livet på din överföring eller tillhandahålla en snabb fix för problem. Dock bör du diskutera användning av specifika produkter med din sändning specialist innan du lägger dem i bilens transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66596.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.