Felsökning av en Cummins Diesel Engine

Cummins Incorporated, en av världens största tillverkare av dieselmotorer, producerar många typer av dieselmotorer för en mängd olika användningsområden. Det finns många detaljer inblandade i felsökning en Cummins motor, men att lära sig några grundprinciper är mycket hjälpsamma. Till exempel, om motorn är trög, kolla bränslet samt luftsystem, och om motorn inte startar, kontrollera batteriet och startmotorn. Instruktioner
Bränslesystem
1 Håll din lastbil som kör med systematisk motor inspektion.

Kontrollera bränslekvaliteten först, eftersom alla dieselmotorer är föremål för bränslesystemet problem. Förorenat bränsle kan bromsa eller stoppa motorn. Blev din lastbil kör fina ända fram till sista gången du drivs det? Om så är fallet bör du misstänker bränsle kontaminering.
2

Lägg Nr 1 dieselbränsle eller en anti-gel tillsats om motorn tappar kraft i extremt kallt väder. Regelbunden dieselbränsle tenderar att gel vid temperaturer under 10 grader F. och kan göra att motorn trög och svår att starta.
3

Kontrollera insprutningssystemet. Injektorerna måste vara rena för att förse varje cylinder med rätt mängd av bränsle. Inspektera de individuella injektor linjer för skador och kontrollera tätheten i varje injektor på topplocket.
4

Kontrollera bränslepumpens om din lastbil startar normalt, men har låg effekt. Leta efter lösa kablar går till den. Om det orsaken inte är en extern kabel eller trasig säkring, måste du ha den utgående bränslepumpen testats av en professionell. Addera Air och startsystem
5

Kontrollera systemet lufttillförsel. Cummins dieselmotorer måste ha en god lufttillförsel vid alla tidpunkter. Om motorn har haft lite makt över en tidsperiod, kontrollera systemet luftintaget och filter för överdriven smuts eller skräp.
6

Kontrollera turbon när motorn är igång. Om du hör sporadisk väsande eller metalliska ljud som kommer från turbo och även notera en motsvarande minskning av motoreffekten, är det troligt att turbon sviktar.
7

Kontrollera batteriet om din diesel inte startar Om inte hör startmotorn vevar när du vrider tändningsnyckeln till "Start", eller bara höra klickande ljud, har du förmodligen ett dött batteri. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67791.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.