Hur vill kolla Stötdämpare eller MacPherson fjäderben i en Jeep Grand Cherokee

Stötdämparna i din Jeep Grand Cherokee tjäna för att minska effekterna av gupp, vilket ger en jämnare gång. I en stötdämpare, blir hydraulvätska tvingas genom en kolv är små hål. Hålen är så små att de saktar ner kolven och därigenom minska våren och rörelse. Läs vidare för att avgöra om de chocker i din Jeep Grand Cherokee behöver bytas. Saker du behöver
dynamometrisk testmaskin
Helper
Visa fler instruktioner
1

Notera hur din jeep beter sig när du använder bromsarna, vända ett hörn eller påskynda . Var uppmärksam på eventuella vibrationer, samt hur fordonet fungerar när du kör på en våt yta eller möter stark vind från sidan. Om prestandan är dålig i dessa villkor, kan du behöva nya chocker.
2

Använd en dynamometrisk testmaskin för att avgöra om upphävandet är symmetrisk, och att hitta suspensionen s minsta dynamisk stödjande kraft. Dessa testmaskiner varierar, så se till att konsultera instruktionerna som följer med maskinen du använder. Addera 3

Läs chocker för att se om du kan hitta några observerbara fel eller problem. Kontrollera monteringen av chocker för att se om de är trasiga eller svaga, och leta efter korrosion. Hitta stötdämparen själv att avgöra om kroppen av det deformeras på något sätt.
4

avgöra om det finns någon olja läcker. Titta även på monterings buskarna, för att se om de är spruckna eller deformerade. Kontrollera kolvstänger i de chocker, om du ser någon korrosion, är det dags att byta ut chocker. Korrosion skadar tätningar och orsaka oljan att läcka.
5

uppmärksam på ovanliga ljud när du använder raster eller accelerera. Du kan höra skrammel eller stöta ljud när du kör. Ta reda på om bullerkällan i fronten eller baksidan. Om du inte är säker, har någon tur i baksätet av fordonet medan du kör och jämföra anteckningar.
6

Undersök däcken för små konkava bucklor som kan börja utveckla eller andra oregelbundna slitage på däcken. Detta är en indikation på att nya chocker sannolikt behövs på din Jeep Grand Cherokee.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63863.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.