Vad är fel när min bil slår tillbaka

Orsakerna till de flesta motor backfires delas in i två kategorier:? Gaser explosivt ut genom insugningsröret, eller explosioner som sker inom avgassystemet. Slår bakut genom intag är i allmänhet relaterade till problem med tändningen, och slår bakut genom avgasröret är oftast relaterade till bränsleblandningen problem. I de flesta fall har dessa problem rättats genom enkla justeringar eller smärre reparationer på bränsle eller tändsystemet. Felaktig Timing

För en motor att köra ordentligt, måste tändstiften ger en gnista vid rätt tidpunkt, eller bränsle och luftblandningen kommer inte antändas ordentligt. När tändningen faller ur synk, är gnista produceras vid fel tillfälle, vilket kan resultera i det bränsle som antänds medan insugningsventilen fortfarande är öppen. Detta orsakar en explosion av bränslet och luftblandningen inuti insugningsröret, vilket tvingar den antända blandningen för att avsluta från förgasaren eller bränsleinsprutning intag.
Felaktiga Plug Wires

Om tändstift trådar korsas eller inte installerats på rätt tändstift kommer pluggarna brand vid fel tidpunkt. Detta liknar en tändningstidpunkt problem och orsakar bränsleblandningen för att antändas medan inloppsventilen är fortfarande öppen, vilket resulterar i blandningen explosivt ut från insugsgrenröret genom förgasaren eller bränsleinsprutning intag.


vakuumslang Läckage

Läckande vakuumslangar tillåter överskottsluft att komma in i insugningsröret. Detta rubbar luftbränsleförhållandet och orsakar för mycket luft som skall blandas med bränslet, vilket resulterar i vad som kallas en mager körbart skick. De magrare bränsle och luftblandningen är mer volatil än den rätta blandningen och orsakar för tidig tändning, eller förtändning av blandningen, vilket resulterar i baktändning genom avgasröret.
Datorfel

Korrekt drift bygger på en exakt mängd bränsle blandat med en viss mängd luft för att producera ett bränsle-luftblandning som antänds ordentligt i förbränningskammaren. I moderna bilar, är detta bränsle-luft-förhållandet övervakas och justeras med inbyggda datorer. Problem med en av flera sensorer som datorn använder för att följa motorn, såsom syresensorn eller luftflöde sensor, kan orsaka att datorn misread bränslet och luftbehovet blandningen motorn. När detta händer, kan datorn inte lägga tillräckligt med bränsle för den inkommande luften, vilket förtändning och baktändning.
Svag Bränsletryck

Svag bränsletryck orsakad av en sviktande bränslepump eller igensatta bränsle resulterar filter i för lite bränsle läggs till bränsle-luftblandning in i motorn. Detta orsakar en mager rinnande tillstånd där blandningen har för mycket luft i förhållande till bränsle, vilket kan leda till förtändning och slår bakut genom avgasröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65085.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.