Felsökning Oil Problem i en 2001 Chevy Prism

Olja problem i din 2001 Chevy Prism kan hända av olika anledningar. Om de lämnas därhän eller ofixerade, kan dessa problem leda till katastrofala motorbortfall, eller en underlåtenhet av överförings-eller servostyrning system. Din Prism behöver flera typer av olja: transmissionsolja smörjer transmissionsorgan, smörjer motorolja och styrservoolja ger smörjning för servostyrningen. Om någon av dessa oljor är läcker, eller om du har anledning att misstänka ett problem med någon av oljorna i ditt fordon, måste du felsöka. Saker du behöver
Rag
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din 2001 Prism, och dra oljestickan från framsidan av motorn.
Sida 2

Torka slutet av stickan och sätt in den i påfyllningsröret. Dra sedan oljestickan tillbaka ut igen. Om oljenivån är inte mellan de övre och undre spåren på slutet av stickan, så du kan bränna eller läcker olja. Leta efter läckor vid tätningen mellan ventilkåpan och motorns huvud, och tätningen mellan motorblocket och oljetråget. Brinnande olja innebär att oljan är på väg in i motorns förbränningsrum och brinner där. Detta är vanligt i äldre prismor som kolvringarna slits ner. Det är också möjligt att ventilen tätningen tillåter olja i från toppen av motorn. Det enda sättet att rätta till det här problemet är att byta ut ventiltätningen, liksom kolvringar.
3

Dra överföring oljestickan, som ligger på baksidan av motorn. Torka bort i slutet av mätstickan. Sedan, starta motorn och låt den gå i 1 minut. Sätt tillbaka oljestickan tills den bottnar, och dra den ut igen. Nivån ska ligga mellan den övre och lägre betyg. Om det inte är, indikerar detta ett mer allvarligt problem. Oljan kan läcka från transmissionen bak huvudpackningen. Du måste ha en tjänst överföring butiken här.
4

Kontrollera Styrservoolja läckor. Den styrservoolja kommer att läsa "servostyrning" på sin mössa. Chevy använder en röd vätska. Om du märker en röd pöl på marken efter att vrida ratten åt vänster eller höger, har du en läcka i servopumpen. Om vätskenivån i behållaren tanken ligger under "min" linje, kan detta också tyda på en läcka. Detta måste servas av en professionell bilmekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65083.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.