Effekterna av en dålig insugningsrör

Insugningsgrenröret fungerar som en tillfällig reservoar och blandningskammaren för finfördelat bränsle som kommer från förgasaren eller spjällhuset. Den fungerar också som en diskbänk och kylare för att hålla överskottsvärme från kokning av bränslet i förgasaren eller spjällhuset. Vissa grenrören har en skovel konstruktion för att rikta exakta mängder av förångat bränsle i cylindrarna medan andra grenrör har enkel rör till direkt bränsleflödet in i varje enskild cylinder. Plast inloppsrör

Plast inloppsrör konstruerades för flera Ford-och GM-bilar med V-6 och V-8 motorer. Några av de problem som är förknippade med dem handlar om vinklar skurna i deras passande ytor på grenröret som inte kan passas in med blocket vinklar. När de har blivit åtdragna tillsammans, snedvrider grenröret att passa blocket. Luckor och sprickor kan leda till, vilket kan orsaka vakuum läckor, ojämn tomgång och misständning. Detta kan också orsaka vattenläckor i passagerna mångahanda kylarvätska.
Casting Problem

inloppsrör tillverkade av aluminium eller gjutjärn kan ha gjutning oegentligheter eller brister avseende deras molekylära makeup. De mest uppenbara tecknen blir sprickor längs gjutning sömmarna där metallen har försvagats på grund av expansion och kontraktion. Väsande eller sugande ljud hörs från spricka eller sömmen split. Motorn går ojämnt, särskilt vid tomgång. Förgasaren blandning skruven också kommer att misslyckas att justera.
Central Port Injection inloppsrör

På General Motors 4.3L V6 Vortec motor, har insugningsröret ett centralt port insprutningssystemet. Denna insprutningssystemet har en innertaksskyddet dölja det från vyn. Ett problem skylt med insugningsröret blir bränsle tryckregulator läcker råbränsle in passagerarsidan av grenröret medan bränsletillförseln och returledning kan läcka inuti grenröret på förarsidan. Dessutom kan den viktigaste enstaka injektor och sprutmunstyckena läcka. Detta resulterar i för mycket bränsle skickas till cylindrarna, vilket orsakar en miss och en mycket detekterbar lukt av gas i motorrummet.
Manifold vattenläckor

inloppsrör kan misslyckas vid anliggningsytorna med blocket eller drabbas av en packning misslyckande. Inloppsrör som innehåller interna kylkanaler kan dela på packningen kanten och låta vatten läcka externt från grenröret in i ventilkåpan området. Detta utarmar kylvätskenivån i expansionskärlet och kan orsaka att motorn går varm och misständning. En packning misslyckande kan hända när en vattenmantel raster och kors med intag porten till cylindern, vilket kan kortsluta elektroden tändstiftet. Båda tillstånden kan orsaka överhettning, motor miss och märkbar vattenånga lämnar avgasröret (för intern paus).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65949.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.