Felsökning Heat Problem i en 1999 Dodge Grand Caravan

Dodge Grand Husvagnar är konstruerade för att bära tunga laster med sju passagerare och deras bagage, eller £ 1800 fraktgods. Motorer som flyttar ut mycket värme vikt producerar och måste kylas för att stanna funktionell. Dodge Grand Caravans överhettas grund av att motorn inte cirkulerar genom hela motorn, misslyckas fläkten, eller någon del av motorn inte, som producerar mer värme än kylsystemet kan hantera. Ägaren av Caravan kan vidta åtgärder för att finna en överhettning problem innan han tar in den för service. Instruktioner
1

Kontrollera kylvätskenivån. Den kylvätska i en Dodge Grand Caravan har att gå igenom motorn, insupa värme som det går, och sedan tillbaka till kylaren för att göra sig av med värmen. Om vattenpumpen misslyckas eller kylarlocket misslyckas kommer kylvätskan inte att kunna plocka upp värmen och sprida den.
2

Leta efter läckor. Undersök garaget golvet efter att bilen har suttit över natten. Kylvätska vanligtvis är färgad gul eller grön. Positionen av läckan på garage golvet kommer att hjälpa mekaniker begränsa platsen för läckan. Är det under kylaren eller baksidan av motorn eller passagerarutrymmet? FRYS pluggar, den kylare, slangar eller overflow tank kan vara platsen för läckan.
3

Kontrollera termostaten. Termostaten innehåller köldmediet inuti motorn tills den värms upp innan det gör det möjligt att cirkulera till värmeelementet. Om termostaten inte öppnas kommer kylvätskan cirkulerar inte genom hela systemet och motorn överhettad. Starta motorn med huven upp och när motorn är kall. Känn den övre kylarslangen. Det bör förbli kallt tills motorn värms upp och sedan bli varm. Om det inte blir varmt, är termostaten öppnar inte och måste bytas ut.
4

Kontrollera fläkten. Dodge Grand Caravan använder en elektrisk fläkt för att blåsa luft genom kylaren. Om det inte vänder eller vrider snabbt nog, kommer kylvätskan kylas inte ner. En trasig relä, dåliga ledningar, en trasig säkring, elmotor misslyckande eller en dålig temperaturreglering givarfel kan stoppa fläkten från att arbeta.
5

Ta husvagn i en TuneUp. Om motorn inte skjuter som den ska eller om det finns en läcka från banorna motorolja i kylvätskan kommer radiatorn inte att kunna hantera värmen belastning. Endast en utbildad mekaniker kan upptäcka denna typ av problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67296.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.