Vilka är orsakerna till Clutch Pedal Vibration?

I en bil utrustad med en manuell växellåda, är kopplingen den viktigaste länken i överföring av kraft från motorn till växellådan. Eftersom kopplingen är direkt inblandade i denna överföring av motoreffekt, är problem med kopplingen vanligen uttalas och synligt. I många fall, problem såsom vibrationer i pedalerna ge en ledtråd till vad som går fel. Felinriktning

snedställning uppstår när kopplingsaggregatet inte är korrekt anpassad till svänghjulet. Detta bringar kopplingen att engagera ojämnt, placera en obalanserad belastning på kopplingen och svänghjul ytor. Det vanliga resultatet är chattering, pulserande och vibrationer av kopplingspedalen.
Brutna membranfjädern

membranfjäder styr mängden av tryck som appliceras på tryckplattan och koppling skiva, och säten dem mot svänghjulet. Om membranfjädern är skadad eller trasig, orsakar detta kopplingslamellen att engagera svänghjulet ojämnt när den appliceras eller släpps, vilket i sin tur orsakar vibrationer och pulsering av kopplingspedalen.
Warped Clutch Disc

koppling skiva är den del av kopplingsaggregatet som faktiskt förbinder svänghjulet till transmissionen när du koppla in kopplingen. Den är gjord av ett material liknande det i bromsbelägg, och verkar på samma princip om friktion. För att fungera korrekt måste alla kontaktytor kopplingsarrangemanget vara jämn och plan, inklusive kopplingslamellen. Om kopplingen skivan blir skev på grund av slitage eller överhettning, kommer det inte åtaga smidigt med svänghjul och tryckplatta. Detta resulterar i tjattrande, vibration och kopplingspedal pulsering.
Felaktig Kast-Out lagerinstallation

throw-out bearing är den del av kopplingsenheten som engagerar och frikopplar kopplingen. När du trycker på kopplingspedalen, de kasta ut bärande rör sig framåt och skjuter på fingrarna tryckplatta, vilket frigör fjädertrycket och trycker tryckplattan mot kopplingslamellen.

En felaktigt installerad kasta ut lagret kommer inte i kontakt med fingrarna tryckplatta jämnt eller mjukt. Detta gör att tryckplattan för att trycka mot kopplingslamellen ojämnt, vilket leder till vibrationer och pulsering av kopplingspedalen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65228.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.