Hur man testar en bränslepump i en 1999 Ford Mustang

Bränslesystemet i 1999 Ford Mustang är en avkastning mindre system som använder en modul bränslepump att leverera och modulera strömmen till pumpen och variera hastigheten med vilken pumpen körs. Testning bränslepumpen i denna Mustang liknar testa äldre Mustangs, med undantag för att lägga till en bränsletestprogrammet tryckregulator. Den genomsnittliga hem mekaniker kan testa detta system på ett par minuter. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Fuel tryckprovare
Automotive kretstestare
Visa fler instruktioner
1

Placera kilformade stoppklossar bakom och framför framhjulen på Mustang. Sparka stoppklossar med hälen för att tvinga dem ordentligt mot däcket, förhindrar att bilen rullar.
2

Höj de bakre hjulen på bilen från marken med hjälp av en domkraft placerad under mitten av den (differential) bostäder i den bakre delen av bilen. Placera pallbockar under både bakaxeln rör som förbinder de bakre hjulen till differentialen. Sänk domkraften tills axelns rören vilar på läktarna.
3

Fäst batteriklämmor på fordonsindustrin kretstestaren till Mustang batteri ligger i förarsidans i motorrummet . För att göra detta, pressa isolerade delen av klippet för att sprida sina fjäderbelastade metall käftar och sätt de öppna käftarna över batteripolen. Lossa klämman.
4

Vrid tändningsnyckeln till läge "RUN" och testa säkringen bränslepumpen i under-huven säkringsplinten genom att röra den långa, kraftigt pekade sond slutet av testaren att de små metallpartiklar teststift synliga på den numrerade exponerade änden av säkringen, utskjutande från säkringsblocket. Byt säkringen om den röda lampan på testaren tänds indikerar strömmen är närvarande på ett test stift och den gröna lampan på testaren tänds indikerar marken är närvarande på andra test stift.
5

Push sonden änden av testaren till baksidan av bränslepumpens elektriskt anslutningsdon i kaviteten som innehåller den rosa tråd med en svart rand, så att sonden kommer i kontakt med metalldelarna terminalerna inuti det elektriska kontaktdonet. I 1999 års Mustang den elektriska kontakten är under bilen, framför bränsletanken, nära bränsleledningarna. Ha en hjälpare vrid nyckeln till "START" och observera testaren. Ström kommer att visa den röda lampan på testaren.
6

Byt bränsle modulen pump föraren om strömmen inte är närvarande.
7

Avlasta kvarvarande bränsletryck i systemet genom att ta bort säkringen bränslepumpen från under-huven säkringsblock och starta motorn. Bränslepumpen säkring kan dras ut ur säkringen blocket med en säkring avdragare eller en liten par nål-tång, men försiktighet bör iakttas för att inte krossa plast säkringen. Starta motorn och låt Mustang på tomgång tills motorn stannar anger bränsletrycket har lättad.
8

Skruv metall slutet av bränsletrycket testarens slang medurs på den gängade testport finns på bränslefördelningsröret (kallas ibland ett bränslegrenrör) som är fäst till toppen av bränsleinjektorerna som är placerade på insugsgrenröret mellan cylinderhuvudena. I 1999 års Mustang den gängade testport ligger på passagerarsidan av bränsleskenan nära framsidan av motorn. Tillbaka säkringen bränslepumpen genom att trycka det ordentligt i kortplatsen
9

den kom ut av. Ha en hjälpare cykel av tändningen och en tre gånger och sedan försöka starta motorn. Detta kommer att slå på bränslepumpen på och avlufta bränslesystemet. Observera nålen på mätaren ansiktet och notera trycket indikeras av nålens position på mätaren ansiktet är numrerad skala. Om trycket är lägre än 45 psi, byter du bränslepumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67002.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.