Ventil Float Symtom

Ventil float är ett vanligt motorproblem för fordon som används i biltävlingar. Symtom på detta mekaniskt fel kan lindras om det upptäcks tidigt i inspektionen processen. Ventil float som inte repareras kan orsaka omfattande skador på motorn och kostar bilägare en massa pengar i att ersätta en del av eller hela motorn. Motorn klickskott

Valve float händer när en motors fjädrarna inte kan upprätthålla motorvarvtal. Dessa fjädrar arbetar för att stänga ventiler som öppnar och stänger snabbt under acceleration och vid höga hastigheter där varvtal är vanligen så hög som 5000. Om ventilerna inte att stänga hela vägen innan nästa cykel börjar kommer det att leda till att motorn ur funktion. Ventil float kan också orsaka hydrauliska lyftare som stöds av oljetrycket att flytta upp bara något att försöka stänga motorventiler. Eftersom motorn saktar ner hydrauliska lyftare kan vara alltför fylld med olja. Detta kommer att hålla ventilerna öppna och orsaka motor misständningar.
Förlust av motoreffekt

Tillsammans med motor misständningar, kommer ett fordon upplever ventil float förlorar också effekt vid höga hastigheter genom underlåta att bibehålla lämpliga varvtal. Bristen på timing orsakas av ventiler inte korrekt stängning är ansvarig för den minskade varvtal. Motorn kan återfå kompression vid lägre hastigheter som kan orsaka en förare att tro att problemet var en isolerad händelse bara för att ha det resurface när hastigheter når högre nivåer.
Skadade ventiler /Pistons

Performance problem är inte det enda tecknet på en ventil float. Denna motorfel kan faktiskt orsaka böjda ventiler som om de lämnas därhän kan kollidera med motor kolvar. Resultatet kan bli katastrofala skador på motorns ingående komponenter resulterar i motorns avstängning. Ventil float kan också orsaka motorventiler att gå varm vilket kan leda till utbrändhet och misslyckande delen helt och hållet. När detta händer förare kommer att uppleva förlust av motoreffekt i alla hastigheter. Köra fordonet under dessa förhållanden är extremt farligt och kan förstöra dess motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65296.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.