Hur felsöker jag en 2005 Chevrolet colbalt?

2005 års Chevrolet Cobalt är en konventionell framhjulsdrift unibody struktur fordon. Den erbjuds som både en sedan och coupé. Den är utrustad med en 2,2 liters 145 hästkrafter inline fyrcylindrig motor. Eftersom det finns så många olika delar, komponenter och system på en Chevy Cobalt är det viktigt att ordentligt felsöka problem du upplever med fordonet. Ett bra sätt att felsöka är baserad på ljud och känna bilen ger när du använder den. Instruktioner
Felsök Cobalts Sounds
1

Hitta knackar ljud som kommer från din Cobalt när du kör genom att undersöka rod lagren och se om det finns tillräckligt med utrymme mellan dem och huvudlagret. Du måste också titta på om du har rätt typ av lager installeras i bilen. Ett annat möjligt problem som orsakar en knackar ljudet är lågt oljetryck eller en farligt låg oljenivå i motorn.
2

Titta under bilen när du hör ett skrapande ljud för att se om kopplingstryckplattan, lamell eller kopplingsaggregat behöver bytas. Den transmissionsolja nivå kan också vara för låg.
3

Kontrollera tändstift och tändinställningen på din Cobalt när du hör ett pinga buller. Du kan behöva ta bilen till en mekaniker att testa tändningen och jämför den med tillverkarens timing specifikationer. Tändstiftet bör undersökas för att se om det är felaktigt gap eller trasig. Felsöka Cobalts Feel
4

Undersök fördelarlocket och fördelarlocket rotor kit
när din Cobalt har en brist på makt som du försöker accelerera fordonet. Se om fördelarlocket är skadad, slitna eller på annat sätt behöver bytas. Tändstift, PCV slangar och motorns wireset kan också vara tänkbara orsaker till varför din bil saknar ström.
5

Fäst Cobalts motorstopp när du kör genom att byta ut förgasaren. Om du känner att förgasaren fortfarande fungerar, kolla in den för att se om smuts inne i del begränsar den mängd bränsle som kan passera genom den.
6

Hitta bältet servostyrning till se om det har brutit när det är svårt att vrida ratten i din bil. Om bältet fortfarande fungerar, kontrollera styrservovätskans nivå, servopumpen och servostyrning slang för att se om någon av dessa komponenter är skadade behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67181.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.