Hur stänga av ljuset Check Engine på en 1997 Nissan Altima

kontrollera motorn ljus på 1997 Nissan Altima varnar föraren om ett problem med sin bil. Ljuset kan komma i flera olika anledningar. Din bil kommer inte att passera Bilprovningen om check engine lampan lyser när du tar det till inspektionen stationen. Även om många förare ignorerar ljuset tills något allvarligt inträffar, bör du stänga av ljuset kontrollera motorn i bilen. Saker du behöver
Auto Scan Notebook Tool Review och penna
Visa fler instruktioner
1

köpa eller hyra ett verktyg Auto Scan från din lokala auto butik. Olika typer av verktyg auto scan finns, vissa har flera funktioner, medan andra är bare-bones modeller. Generellt gäller att ju färre funktioner, desto lägre pris
2

Park Nissan Altima på en jämn yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
3

Öppna förarsidans dörr och leta reda på OBD II-kontakten under instrumentbrädan och till vänster om ratten. OBD II-kontakten är av plast och har flera hål i den.
4

Anslut kabeln för automatisk skanning verktyget i ODB II-kontakten. Försök inte tvinga in kontakten i uttaget, eftersom du kan bryta stiften på kontakten om du trycker för hårt.
5

Slå av bilens tändning till "On" läge, men gör inte starta bilen. på automatisk skanning verktyget
6

Turn och ange några uppgifter om din bil när du uppmanas av skannern.
7

Utför en genomsökning av din bil . En lista över koder visas på skärmen. Anvisningarna för att utföra en genomsökning är olika för varje auto scan tool. Vissa modeller har en dedikerad knapp för att skanna, ofta med titeln "Scan", medan andra använder en skärmen menysystem. Se bruksanvisningen som medföljer din Auto Scan verktyg för mer information.
8

Skriv ner alla de koder som ges av den automatiska felsökningsverktyg. Koderna är en serie bokstäver och siffror som ger information om problem med din bil.
9

Vrid tändningen till läge "Av" och dra den automatiska kontakten scan verktyg ur OBD II-kontakt.
10

Forskning innebörden av koderna på internet. Du hittar en länk till en webbplats som ger information om ODB II-koder i avsnittet Resurser.
11

Utför reparationer på Nissan Altima som specificerats av koderna eller ha din bil servas av en mekaniker att stänga av ljuset kontrollera motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64911.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.