Hur vet jag om min Transmission är trasig?

Problem som uppstår med överföring i ett fordon kan vara dyrt, besvärligt och tidskrävande. Transmissionen i bilen styr hur fordonet rör sig och skiftar genom sina redskap. Om överföringen har problem, kommer du att kunna berätta när du kör bilen och märker dess funktion. Fluid

Kontrollera transmissionsolja. Transmissionsolja ska vara en rosa-röd färg och genomskinligt. Om transmissionsolja är brun eller svart, mjölkig eller verkar vara på annat sätt förorenats, måste du byta ut den omedelbart och fastställa orsaken till föroreningen. Transmissionsolja fungerar som ett smörjmedel och kylvätska för din sändning, så om det finns ett problem med vätska, kan det orsaka överföring överhettas och helt sluta fungera
Överhettning
.

flesta nyare bilar och lastbilar har en sensor som utlöser en check motor eller tjänsten transmission lampan tänds på instrumentpanelen om överföringen upplever problem, främst överhettning. En överhettad växellåda kan lida långvarig bestående skador, så det är viktigt att sluta köra fordonet och har det repareras så snart du märker detta ljus tänds.
Hard Shifting

Transmission växling bör inte vara påtagligt märkbar. Om överföringen ryck när den skiftar, gör clunking ljud eller vägrar att flytta och orsakar motorvarvtal öka långt över sin vanliga nivå, måste du ta din bil till en överföring reparation specialist för att diagnostisera problem med överföringen.

Inte Moving

I det värsta scenariot kommer din sändning förlorar helt en eller flera växlar, och bilen kommer att vara oförmögen att röra sig eller fastna i en enda växel. Om ditt fordon inte kommer att flytta eller bara reser i omvänd eller första växeln, kan du vara säker på att det finns ett problem med överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67119.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.