Hur man läser Numbers fläktrem

En "fläktrem" kallas också en "v-belt" eftersom den är formad som bokstaven "V." Detta bälte är gjord av gummi, och driver allt från fordonets vattenpump till generatorn. När detta bälte raster, sträckor eller frays, är det nödvändigt att ersätta det omedelbart för att säkerställa din bil körs korrekt. Det första steget i att ersätta en fläktrem är att veta vilken storlek det är. För att göra detta måste du kunna läsa siffrorna på den. Instruktioner
Läsa Standard Automotive fläktrem Numbers
1

Leta reda på numret på din befintliga fläktrem. Om bältet är fortfarande under bilens huv, kan du behöva en ficklampa för att se den.
2

Läs de två första tecknen på bältet. Standard fordonsindustrin bälten börjar med "3L" eller "4L." Om din fläktrem börjar med detta nummer /bokstavskombination, vidare till steg 3. Om den inte gör det, hoppa till Avsnitt 2.
3

Förstå innebörden "3L" och "4L." Båda symboliserar bredden av bandet. En "3L" bältet mäter 9.5 millimeter över, medan en "4L" bältet mäter 12,5 millimeter.
4

Läs nästa tecken på fläktremmen. Dessa bör vara siffror, inte bokstäver eller en kombination av båda. Dessa siffror representerar den yttre längden av en fläktrem. Numret kan vara 420, vilket innebär den yttre omkretsen av fläktrem är 42 inches
5

kombinera informationen från steg 3 och 4 för att räkna ut exakt vad bredden och längden på fläktremmen du behöver. . Ett bälte med numret "3L420" på det betyder att det är 9.5 millimeter i bredd och 42 cm i längd. Detta är den information du behöver när du söker efter en ersättare
läsning Classic fläktrem Numbers
6

Titta på det första tecknet på fläktremmen,. Om det är ett brev i stället för ett nummer, har du en klassisk fläktrem.
7

Förstå vad brevet betyder. Bokstäverna kör A till E, och symboliserar storleken av bältet. En "A-rem", som är den vanligaste, är också den minsta. En E-bältet är det största.
8

Läs numret som följer bokstaven. Detta antal representerar längden på insidan av fläktremmens (i motsats till antalet i standarden fordonsindustrin bälte, som motsvarar utsidan omkrets). Till exempel, om antalet är 46, innebär att den inre omkretsen av bandet är 46 inches.
9

Kombinera bokstaven och siffrorna för att förstå vilken typ av fläktrem du behöver. Ett bälte som läser "B44" är en fläktrem med ett "B" width som mäter 44 inches lång på insidan av bältet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66222.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.