Felsökning av problem på en Chevrolet S-10 2.2 liters motor

Om en Chevrolet S10 upplever problem med motorn, kommer du förmodligen att märka direkt. Symptomen kan variera för motorljud till hur lätt lastbil handtagen samtidigt drivs. Men för varje symptom, det finns en mängd olika möjliga orsaker. Vissa delar av motorn är relativt lätt att komma åt, medan andra områden kan vara i avlägsna, svårtillgängliga områden. Innan du öppnar huven och tittar in, har viss vägledning kan hjälpa. Den On-Board Diagnostic systemet kan vara den hjälpen. Hur man använder systemet beror på när S10 tillverkades. Saker du behöver
OBD-II skanner
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1996 Presentera
1

Lokalisera diagnosuttag under S10 instrumentbräda . Du hittar den i närheten av rattstången.
2

Anslut S10 diagnostiska utlopp till en OBD-II-skanner. Skannern levereras med en kabel för detta ändamål.
3

Tryck på strömbrytaren på skannern. Om din specifika märke av scanner är förprogrammerad att själv aktivera, kommer den att göra det när den känner en dataström som kommer från det diagnostiska systemet.
4

Sätt in nyckeln i S10 tändning, och vänder sig till " On. " Detta är starta truckens elsystem. Om din skanner kräver motorn igång, vrid nyckeln för att starta och starta motorn.
5

Ange ett "read"-kommandot. Vissa scanners göra detta utan att du säger det. Leta upp koderna i din scanner handbok, när koderna har hämtats och visas på skannerns skärm. Skannern handbok kan ha en lista av generiska koder och beskrivningar. Om den inte gör det, då du kommer att behöva hitta både generiska OBD-II-koder på nätet, tillsammans med General Motors specifika koder. Den S10 handbok kommer inte att ha dem.
6

Beställ listan på följande sätt. På toppen, placera alla felkoder. Därunder, lista alla de koder som är märkta som "pending". Du bör ägna större uppmärksamhet åt de felkoder först. Dessa fel har inträffat ofta och nyligen. Koder märkta som "pending" har inträffat med mindre frekvens, men de kunde vara på väg mot ett "problem" klassificering.
7

Stäng av S10 off. Stäng av skannern och koppla bort den från diagnosuttag. Öppna motorrummet för vidare utredning och felsökning. Rådgör med din lista över problem och ärenden koder och korsa dem en efter en, tills du har hittat problemet. Addera Chevy S10s Före 1996
8

Lokalisera församlingen Linje Diagnostic Link. Detta uttag kommer att vara under ratten.
9

Titta på utloppet och lokalisera två kortplatser. Den båda kommer att vara på den översta raden, och långt till höger, i slutet av raden. De kommer att vara bredvid varandra. Anslut dem med en bygel.
10

Vrid S10 elsystem till "On." Titta tjänsten motorn snart ljuset. Det börjar blinka koden på dig. Chevrolets pre-OBD-II diagnostik koden består av två siffror. I tjänsten motorlampan kod, kommer det första numret förmedlas på långa blinkningar. Det andra numret blir kortare blinkar. Det blir en paus mellan felkoder. Till exempel kommer kod 15 vara en lång blinkning och fem kortare. Skriv alla koder ned på ett papper.
11

Stäng av S10, dra ut bygel från ALDL och sitta bakom en dator. Du måste hitta Chevrolet flash koder och deras betydelse på nätet. Lägg koden betydelser i din lista med siffror. Din S10
12

Retur och öppna motorrummet. Använda din lista koder betydelser, påbörja en mer fokuserad undersökning av motorn och dess komponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66361.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.