Felsökning Honda Problem Accord MOTOR

Honda Accord motor kan vara antingen en inline 4 eller en V-6-modellen, beroende på trim nivå av Accord. Honda är känt för att bygga högkvalitativa, tillförlitliga motorer till sina bilar. Men även väl utformade motorer har problem. När det är något fel med din Accord motor, behöver du antagligen byta något. Innan du byter något, felsöka problemet. Instruktioner
1

Starta Accord motor och lyssna efter en konstant tickande ljud. Den tickar orsakas främst fastnar ventilfjädrar. Du kan behöva en enkel ventil justering eller en fullständig genomgång av dina ventiler och fjädrar.
2

Lyssna efter en metallisk knackar eller pinga. Den knackning kallas "motorknackning" och är ett resultat av att köra en bränslekvalitet under vad bil kräver. Det knackar orsakas av för tidig bränsle detonation, vilket bringar kolvhuvudet att smälla eller träffa sidorna av cylinderväggarna i motorn. Den metalliska knackar eller pinga är ljudet av cylindrarna slår cylinderväggarna. Du måste byta till en högre oktan bränsle för att förhindra för tidig detonation av bränslet i förbränningsrummet.
3

Kontrollera för ånga fly från sidorna av motorn eller från avgasröret. Vit ånga visar att det finns en topplockspackning läckage, en komplett topplockspackning misslyckande, eller en spricka i motorblocket och motorns kylvätska läcker in i motorn och bränning. Det kan vara farligt för Accord motor som vattnet inte antänds. Den kylvätska och vatten fukt som är tänkt att kyla motorn kan göra att motorn vattenlås, vilket i sin tur orsakar katastrofalt motorhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64644.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.