Vilka är orsakerna till Underrede Rust?

Annat än bilolyckor, är rost förmodligen det värsta att hända med din bil eller lastbil. Rust orsakar metalldelar ditt fordon för att sakta sönder, vilket kan leda till strukturella fel, läckor och ett allmänt fula utseende. Rost har flera olika tänkbara orsaker, och allvarliga fall av rost är ofta orsakas av en kombination av de olika bidragande orsaker. Fukt

En av de främsta orsakerna till rost är fukt. Rost bildas när metallen korroderar efter utsträckt exponering för fukt i kombination med syre eller smuts, särskilt om fukten är instängda under jord på underredet av bilen, som kan hända när man reser ner en våt grusväg. Detta är anledningen till fordon förvaras i fuktiga eller regniga klimat tenderar att rosta snabbare än i torra områden.
Dirt

Smuts och skräp som fastnar på underredet av din bil bidrar till rost bygga upp genom att fånga fukt under bilen. Smuts och skräp kan också skrapa bort någon typ av rostskyddsmedel som kan ha tillämpats på ditt fordon.
Salt

Salt är ett annat ämne som kommer att påskynda rost utveckling på bilens underrede. Salt är normalt satt på vägar på vintern i snöiga klimat för att förbättra väg-grepp, men nackdelen är att saltet blir rörs upp av däcken och in i bilens underrede hela vintern lång. Salt är korrosiva egenskaper orsaka rost att utvecklas snabbare, så det är viktigt att tvätta bilens underrede ofta under vintermånaderna. Detta är också sant om du bor i en ocean-side-området, eftersom salt luft har samma - fast mindre extrem -. Rostande tendens som vägsaltet Addera behandla och förebygga rostskador

Det bästa sättet att minimera rostskador är att vidta åtgärder för att förhindra rost innan det någonsin bildas. Nu när du vet orsakerna till rost, kan du se till att lagra din bil i en varm, torr plats och tvätta den regelbundet. Du kan tvätta underredet genom att antingen köra den genom en automatisk biltvätt som har ett underrede tvätt funktion eller du kan placera en gräsmatta sprinkler under bilen och slå på den för att låta den skölja ut smuts. Du kan också ha undersidan av din bil behandlats med en kommersiell rostskyddande produkt. Kom ihåg, är nyckeln till att förebygga rostskador att uppmärksamma din bil och ta hand om det ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67836.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.