Honda Accord Radiator Felsökning

Honda Accord kommer till Amerika från Japan och dök under USA: s Bicentennial Celebration 1976. Honda gjorde Accord något större än Civic, vilket möjliggör mer andrum och last samtidigt spara konsumenten på gas. Honda Accord Kylsystemet består av en trycksatt motorns kylsystem med termostatstyrd kylvätskecirkulation. Den sysselsätter en impeller pump typ vatten som pumpar vätskor i hela motorn, som kontrolleras av en termostat och kyls av kylaren. Honda Accord har två fläktar, en kondensor fläkt och en kylarfläkt. Saker du behöver
handduk
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Inspektera kylvätskenivån vid första tecken på överhettade kylare. Lägg mer kylvätska om det behövs. Använd en torr handduk över locket för att förhindra brännskador efter att motorn har svalnat, att öppna kylarlocket. Om bilen har en radiator overflow sedan öppna detta lock i stället för att ersätta förlorad vätska.
2

Placera handen på locket och vicka den för täthet. Skruva på locket hårdare eller byt ut locket. Ett löst lock kan orsaka läckage och överhettning.
3

Använd baksidan av din hand för att kontrollera värme som kommer från den nedre kylarslangen om kylaren är överhettad. Om ingen värme finns men motorn är varm detta indikerar att termostaten har fastnat stängd. Byt ut termostaten.
4

undersöka bilen motorn för att se om motorn värms upp i en rimlig tid. Om inte, är termostaten fastnat i öppet läge och behöver bytas ut.
5

Titta i kylfläkten på kylaren för att se om det finns rörelse. Om fläkten inte fungerar detta kan tyda på en defekt fläktmotor. Fäst fläkt direkt till batteriet för att testa fläktmotor. Om motorn inte sparka in, installera en ny fläktmotor.
6

Inspektera kylargrillen med en ficklampa om det är överhettad. Smuts på grillen kommer att påverka prestandan av radiatorn. Rengör gallret.
7

Känn radiator för cirkulation. Böj slangen med händerna något medan motorn är igång och sedan låta slangen gå. Du ska känna en våg av kylvätska. Dålig cirkulation anger en blockerad kärna. Om radiatorn kärnan blockeras spola ut kylaren och fyll på kylvätska. Avlägsna kylaren och vända flush för svår blockering. Dålig cirkulation kan också indikera en dålig vattenpump.
8

Inspektera radiator för läckor med en bra ficklampa. Om någon vätska flöde från radiatorn läckorna kan stoppas tillfälligt med produkter från din lokala bil butik men kylaren ska bytas direkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67023.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.