Felsökning ECM i en 1990 GMC Sierra

För en 1990 GMC Sierra, bokstäverna ECM står för "elektronisk styrenhet." Det är Sierra centrala dator och hemmet av bilens diagnossystem. Eftersom 1990 Sierra föregår On-Board Diagnostic standardisering, använder fordonets ECM General Motors "första generationen av OBD-koder. När ECM upptäcker ett bestående problem i motorn, genererar det en felkod och aktiverar Sierras "Check Engine" light. Felsökning ECM kräver samma process som hämtar Sierra aktiva felkoder. Saker du behöver
Byglingstråd
Visa fler instruktioner
1

lokalisera alla General Motors felkoder innan du börjar felsöka. Det är samma koder som används för pre-1996 GMC, Chevrolet och Pontiac fordon. Eftersom dessa koder är inte i din Sierra handbok, skaffa en Haynes Repair manual eller gå online och skriva ut dem. Den Haynes manual också kommer att förklara de flesta reparationsprocedurer.
2

Öppna Sierra förarsidans dörr, och sätta in din nyckel i tändningslåset cylindern. Vrid inte nyckeln ännu.
3

titta direkt under ratten för att hitta General Motor monteringslinje dataöverföringsdonet. Den ALDL ansluts direkt till Sierra ECM.
4

Anslut "A" och "B" slots på ALDL med en kort längd på bygel. Båda spåren är på ALDL översta raden, bredvid varandra och på den högra änden av raden.
5

tillbaka till Sierra förarsätet. Vrid nyckeln till läge "ON". Räkna hur många gånger "Check Engine" tänds på och av. Dessa blinkningar representera GM: s felkoder. Räkna antalet blinkningar och skriva ner varje nummer. GM: s felkoder består av två siffror. Det första numret förmedlas genom långa blinkar. Det andra numret förmedlas i korta blinkningar. Det blir en kort paus mellan blinkande apparater och en längre paus mellan hela kodsekvenser. Till exempel är GM Code 55 fem långa blixtar, en paus, och fem korta blinkningar. Det blir en längre paus innan ECM reläer annan felkod.
6

Slå upp definitioner felkoder du samlat i steg 1. Om du letar efter ECM-funktionalitet, börja med att leta efter kod 55 på listan du skapade i steg 6. Kod 55 avser ECM inte är jordat. Andra ECM-koder tenderar att vara högre siffror i 80-talet.
7

Bestäm om du vill fixa ECM själv. Modulen är på förarens sida av fordonet, bakom instrumentbrädan. Wiring problemen är ofta orsaken till problem, men ECM i sig är en enda enhet. Om det inte kan omprogrammeras, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67020.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.