Vilka är problemen med felaktig O2-sensor?

Syre, eller O2, har sensorer varit obligatoriskt på de flesta bilar och lastbilar tillverkade i USA sedan 1981. De reglerar bränsleblandningen för att göra din bil köras effektivt, minska utsläppen och förbättra gas körsträcka. En felaktig O2-sensor kan orsaka en rad problem. Här är några vanliga symtom som bör leda till att du har dina O2 sensorer kontrolleras. Bad Fuel Economy
En dålig O2-sensor kan orsaka en plötslig minskning i bränsleekonomi.

Den vanligaste indikatorn som en O2-sensor har misslyckats är en plötslig nedgång i bränsleekonomi. The O2 sensorer reglerar bränslemixen för maximal effektivitet. Om din bränsleekonomi plötsligt faller eller blir dramatiskt mindre än dekalen betyg, bör du ha sensorerna kontrolleras.
Utsläpp Test Failure
Felaktigt arbetar O2 sensorer tillåter skadliga utsläpp som ökar smog .

När en O2-sensor misslyckas det ofta orsakar en alltför bränsle-rik blandning. Om du bor i ett område som kräver utsläpp tester, kan detta orsaka din bil att misslyckas testet.
Körbarhet Frågor

En mängd körbarhet frågor är orsakas ofta av en dålig O2-sensor. Dessa inkluderar en förlust av makt vid acceleration (speciellt från stillastående), tvekan, svallande, knackar och ping, och även överhettning. När någon av dessa frågor uppstår bör du ha O2 sensorer kontrolleras innan överväger en mer komplicerad och dyr reparation.
Check Engine Light
Felaktiga O2 sensorer orsakar kontrollera motorn ljus för att lysa .

flesta fordon är inställd på att påminna dig att kontrollera dina sensorer vid vissa intervall, även om ingenting har misslyckats. Således O2 sensorer kan kvitta tjänster lampor både när de misslyckas, och när det är dags att kontrollera dem. De flesta tillverkare rekommenderar att du ändrar dina O2 sensorer var 60.000 till 100.000 km eller när du ändrar dina tändstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65684.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.