Hur man berättar när Front Struts behöver bytas

Det finns tre relativt enkla test för att utföra på din bil för att hjälpa dig att avgöra om de främre stagen bör ersättas. Ett annat övervägande innan du utför testerna är en ålder av stagen och körsträcka på fordonet. Tillverkarna rekommenderar ersätter upphängningskomponenterna (chocker och stöttor) var 30.000 till 50.000 miles för att optimera prestanda för upphävandet av ditt fordon. Saker du behöver
Ordet jack
stödbenet
Stoppkloss
Visa fler instruktioner
1

skakning främre hjulupphängningen för din första testet. Gör detta genom att placera ett knä på den främre stötfångaren och sedan distribuera din vikt till denna knäet. Luta din vikt på knä och studsa fordonet nedåt för att få det gungande. När fordonet studsar på egen hand, stanna och kliva iväg och försöka räkna hur många gånger det studsar efter att du slutat. Mer än två studsar i en upp och ner rörelse anses svag.
2

Ta bilen till en enhet och välj en krokig väg. Leta efter bounciness och dålig fjädring hantering, och lyssna efter en clunking buller på framsidan. Detta kan vara en indikation på staget (s) bottna vid manövrering. Relativt små knölar som skapar clunking i fronten eller strut är en tydlig indikation på svaghet.
3

Titta på framsidan av din bil för att se om en sida lutar sig mer än de andra . Detta kan vara en indikation på att det finns åtminstone en svagt fjäderben framtill.
4

Placera fordonet i parken på en asfalterad, nivå uppfart eller i ett garage. Dra åt parkeringsbromsen och lägg en hjulklossindikator bakom en av de bakre däcken. Lyft den främre änden, en sida i taget (du behöver inte lyfta hela axeln), med hjälp av domkraft. Placera domkraften står på ett säkert ställe. Inspektera och tryck på axel och hus i strut. Kontrollera efter tecken på den hydrauliska fluiden från inuti stöttan läcker ut på axeln av stöttan. Det kommer att ha en oljig känsla. Om du bor på eller köra på smuts eller dammiga vägar, caked på smuts, sand och smuts är en annan kontrollampa tecken det läcker. Även om du inte kan berätta hur mycket vätska som finns kvar inne i staget, kommer en läckande strut sluta läcka och bör bytas ut snart. Dessutom, kör händerna upp och ner spiralfjädern och kolla efter trasiga eller slint fjädrar.
5

Lyft och kolla staget på andra sidan. Bara för att en sträva är eller inte läcker betyder inte den andra kommer att vara i samma form. Men det är alltid rekommenderat att ersätta alla fjädringskomponenter i par. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63957.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.