Hur man testar Motorkylvätska

Den kylvätska i motorn ger två olika typer av skydd för motorn. Dess första uppgift är att absorbera värme som alstras i motorn genom förbränning och överföra den till luften utanför hela kylaren. Den andra jobb av kylmediet är att smörja lagren i vattenpumpen och förhindra korrosion i systemet. Båda områdena skydd bör testas när kylvätskan tillstånd inspekteras under normal fordonsservice. Saker du behöver
kylvätska hydrometer
kylvätska teststickor
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna helt för att förebygga smärtsamma skador orsakade av kokar ut av en varm motor när kylarlocket avlägsnas.
2

Ta bort kylarens tryck. Locket är belägen antingen på toppen av kylaren, ovanpå kylvätskebehållaren eller ovanpå termostathuset. Tryck ned och vrid locket motsols, liknar öppna en barnsäker medicin flaska, ställ det åt sidan.
3

Kläm gummi glödlampa på en kylvätska hydrometer och dränka hydrometer s tube i kylvätskan. Släpp lampan att dra kylvätska i hydrometer upp till hela linjen markerad på kroppen av enheten.
4

Håll hydrometer nivån och läs av temperaturen märkt på sidan av enheten att pilen i hydrometer pekar på. Detta är den kallaste temperatur som kylvätskan klarar utan att frysa. Den kylvätska bör motstå frysning vid en temperatur långt under vad som är den lägsta förväntade temperaturen på vintern.
5

Infoga ett kylmedel teststicka i kylmediet, tag bort remsan och skaka överflödigt kylmedel off. Vänta 15 sekunder och jämför färgen på teststickan med skalan på sidan av flaskan som remsan kom i. Om färgen indikerar behov av utbyte, har smörjning /korrosionsskydd av kylvätska skingras. Underlåtenhet att byta ut kylvätskan på denna punkt kan leda till för tidig vattenpump misslyckande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65971.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.