Strålkastarna fungerar inte på en 1998 Mercury

Om strålkastarna på din 1998 Mercury inte fungerar, kan en av fyra möjliga saker har gått fel. Glödlampan kan ha brunnit ut, kan kabelnätet föra strömmen till lampan inte fungerar, kan säkringen ha gått eller strålkastare switch kan vara trasig. Var och en av dessa möjligheter kan diagnostiseras på ett okomplicerat och enkelt förfarande som avgör varför dina strålkastare inte fungerar och vilken del behöver fixas eller bytas ut. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Slå på låg-och hög-beam strålkastare. Steg utanför bilen för att se om någon av dessa strålkastare fungerar. Byt ut en icke-fungerande glödlampan om allt men att man arbetar.
2

Stäng av fordonet och prop öppna huven.
3

Öppna strålkastare säkringsdosan och kolla för att se om någon av säkringarna är blåst. Kontrollera schemat på den inre luckan för säkringsdosan för placeringen av säkringarna styr strålkastarna som inte fungerar. Med två fingrar, dra dessa säkringar ur sina spår och inspektera om det finns någon missfärgning eller frånkoppling inne i säkringen. Byt ut alla säkringar som gått.
4

Fäst den positiva kabeln på voltmetern till den positiva polen på bilbatteriet. Strömkabeln kopplas bort från den bakre delen av icke-fungerande strålkastaren. Anslut minuskabeln av mätinstrument till leads på ledningsnätet för att kontrollera att makten kommer igenom till kabelnätet. Byt kablaget Om voltmetern visar vid eller nära "0" på strömkabeln ur ledningsnätet. Fortsätt till steg 5 om din strålkastare fortfarande inte fungerar.
5

Sitt på förarsidan sätet och ta bort infattningen rattstången för att få tillgång till strålkastare switch. Ta försiktigt bort kabelnätet från strålkastarna omkopplaren och kontrollera ledningarna på denna sele precis som du gjorde med sele på pannlampan. Byt ut vid behov. Byt strålkastare växla själv om strömmen kommer genom selen och ingen av strålkastarna fungerar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65876.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.