Felsökning av en 1994 Ford Mustang Suspension

Den 1994 Ford Mustang är utrustad med en modifierad MacPherson framvagn och en fyra-link fjädring bak, med spiralfjädrar i alla fyra hörnen. Detta är en överföring från de tidigare Fox chassit och ger goda köregenskaper. Felsökning fjädring problem i Mustang består av en serie tester på upphängningskomponenterna att lokalisera orsaken till ljud och problem hantering på grund av felaktiga delar. Den genomsnittliga hem mekaniker kommer att ha några problem att utföra dessa tester i ungefär en timme med grundläggande verktyg. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
brytjärnet
Visa fler instruktioner
Framfjädring
1

Raise huven. Studsa Mustang upp och ner genom att trycka på stänkskärmen. När du studsar bilen, titta på strut mounts bultad till fjäderben på båda fenderwells. Om mitten av strut montera rör sig mer än 1/2-inch, ersätta de strut mounts på båda sidor. Släpp bilen och titta på för att det ska sluta studsa. Om det fortsätter att studsa mer än två gånger, byta stagen.
2

Push stoppklossar framför och bakom bakhjulen och dra åt parkeringsbromsen. Höj och stödja framför Mustang med en domkraft och pallbockar ställas under den främre hjälpramen.
3

Kontrollera de nedre kulleder för glapp genom att stödja den undre länkarm med ordet jack. Rengör fett och smuts från botten av kulleden och observera slitageindikator sticker ut från kulleden. Det måste sticka ut minst 3/64-inch (.047 tum) från kulleden yta. Byt ut kulleden om slitageindikator inte sticker ut.
4

Inspektera nedre bussningar kontroll arm där de fäster vid K-medlem med ett spett för att bända kontrollgruppen från Mustang K -ledamot. Misslyckade kontroll arm bussningar kommer att tillåta kontroll armen att röra sig. Byt bussningarna om det finns mer än 1/2-tums rörlighet.
5

Inspektera krängningshämmare länkar och bussningar. Byt ut eventuella brutna länkar eller saknade /skadade bussningar. Skador och slitage på dessa komponenter kommer att vara synlig och uppenbar.
Rear Suspension
6

Studsa baksidan av Mustang flera gånger och se hur många gånger det fortsätter att studsa när du slutar. Byt chocker om Mustang fortsätter att studsa mer än två gånger. Byt stötar om de binder och kommer inte att tillåta fordonet att studsa.
7

Säkra framhjulen med stoppklossar. Höj och stödja den bakre delen av fordonet med en domkraft och pallbockar. Inspektera bakre krängningshämmare för sprickor i baren. Det är vanligt för 1994 Mustang bakre krängningshämmare att bryta vid monteringsflänsen bult till de bakre nedre länkarmarna.
8

Kontrollera de bakre bussningar kontroll arm för glapp och skador. Sätt in ett spett mellan kontrollgruppen och axeln och bänd på styrarmen med iakttagande bussningarna. Upprepa testet för både nedre och övre kontroll arms.Replace bussningarna om de tillåter alltför stora rörelser av kontrollgruppen, mer än bara kompressionen av gummit i bussningen när den pressas.
9

Inspektera vridmoment boxar på chassit att framsidan av styrarmen är fastskruvade. Det är vanligt att de vridmoment boxar i 1994 års Mustang att spricka från hårt bruk. Har några sprickor svetsade av en kvalificerad svetsare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66980.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.