DIY Transmission Jack

Om du är en bekant med arbetet i en bil eller vill experimentera på en gammal bil överföring, kan du använda en växellådsdomkraft att höja fordonet själv så att du kan inspektera överföring och slutföra alla nödvändiga reparationer . Säkerheten bör vara din första prioritet när du försöker reparera sändningen. Kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för att inspektera överföring och att växellådsdomkraft är säkert på plats. Saker du behöver
Bil lyft
säkerhetsremmar
växellådslyft
Luftkompressor
Luftslang
Glidbräda
Visa fler instruktioner
1

Installera en bil lyft under fordonet och pumpa det att höja bilen ca 5 eller 6 meter hög. Bilen Hissen ska vara stark och stadig nog att bära upp vikten av fordonet, faller sot det inte på dig när du arbetar på transmissionen.
2

Anslut luftslangen till en luft kompressor. Snap luftslangen till anslutningen till luftslangen inloppsventilen på växellådsdomkraft.
3

Anslut kompressorn till ett eluttag källa och tryck på "Power" för att slå på . Vänta luften kompressorn att bygga upp tillräckligt tryck i växellådsdomkraft.
4

Position själv under bilen på en bräda för att skydda dig från marken. Om du har en bräda med hjul, kan detta göra det lättare att manövrera sig från under bilen.
5

Placera växellådsdomkraft i mitten av sändningen under bilen. Armen i uttaget bör sträcka sig under växellådans flytande pan.
6

Lokalisera knapparna eller hantera på egen växellådsdomkraft och pressa dem att höja uttaget något. Höj domkraften precis tillräckligt för att släppa vikten av bultarna bifogas sändningen.
7

Säkra överföring till bilen och ta bort bultarna, låta överföringen vila på toppen av uttaget.

8

Använd säkerhet remmar på växellådsdomkraft och säkra dem till lastning plattan av transmissionen. Detta bör göras innan du tar bort uttaget eller överföringen. Det kan resultera i överföringen faller på dig och orsaka skador om detta steg inte utförs.
9

Sänk domkraften till höjd nivå och ta bort den från bilens undersida. Ta bort transmissionskåpan.
10

glida ut från under bilen och flytta domkraft och överföring till en arbetsplats där man kan reparera överföringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66834.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.