Min 1995 Buick Century startar inte

Få saker kan vara så frustrerande som när en bil inte startar när du behöver det. Detta kan vara ganska vanligt i äldre bilar, där den tidigare ägarens slitage kan ha orsakat problem. För ägare av Buick från 1995-talet, kan det finnas flera orsaker till varför motorn inte startar. Saker du behöver
nytt batteri eller tändstift (valfritt) katalog Ny generator (tillval) katalog Gas eller olja
New starter
Visa fler instruktioner
1

Ställ nödbromsen i din Buick, sätt in nyckeln i tändningslåset och vrider om nyckeln. Lyssna efter eventuella ljud som motorn kan göra. Slå på strålkastarna också. Om lamporna inte tänds, är chansen att ditt batteri eller generator är att skylla.
2

Swap det gamla batteriet för ett nytt batteri, eller ladda batteriet med en portabel laddare. Eller ladda det med en uppsättning startkablar och en fungerande motor som alternativ. Om detta inte fungerar, måste du köpa en ny generator från en detaljist. Byt ut tändstiften också, eftersom dessa kan också vara att skylla.
3

Titta på instrumentpanelen för att se om det finns någon indikation på att ditt bränsle eller oljenivå är låg. Dessa visas som upplysta ikonerna på Century instrumentbrädan, precis ovanför rattstången. Kontrollera oljan behandlingen på oljestickan och fyll på olja vid behov. Annars använder en gas kan lägga lite gas, precis tillräckligt för att få dig till en bensinstation.
4

Notera ljudet motorn gör bör batteriet eller generatorn vara i funktionsdugligt skick. Ett skrapande ljud, kallad motorn "inte välter," i allmänhet betyder något är galet med din starter. Du behöver prata med en mekaniker eller delar återförsäljare att hitta en lämplig ersättare starter för talet.
5 p Om motorn fortfarande inte startar, gör en skriftlig förteckning över alla typer av ljud det gör. Ta din lista till en betrodd mekaniker och se om han kan räkna ut din Buick s problem. Du kanske måste ha bilen bogseras till butiken för honom att utföra diagnostik eller reparationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65771.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.