Min 2005 Jeep Liberty startar inte

Det finns ett antal saker som kan orsaka en Jeep Liberty inte startar, men med moderna bilar är den vanligaste orsaken är ett dött batteri. Men om din SUV inte har varit väl omhändertagen med regelbundet underhåll, så finns det mer komplexa problem som kan vara ansvariga. Generellt, i en välskött bil problemet kommer att vara i det elektriska systemet, men i ett eftersatt en, kommer det sannolikt vara mekaniska problem som hindrar den från att starta. Saker du behöver
Bilbatteri
platt skruvmejsel
Gummiklubba
Visa fler instruktioner
1

Sitt i jeepen och vrid nyckeln till "On" för att starta motorn. Om ingen av instrumentpanelen lamporna tänds, betyder att motorn inte vända och strålkastarna inte tänds, då är det ett problem med det elektriska systemet, troligen batteriet.
2

Ta nycklarna ur tändningen och pop huven på din Jeep att inspektera batteriet. Om det finns skum på batteriet, måste du ringa en bärgningsbil. Batteriet läcker syra, och du behöver en professionell bilmekaniker för att fixa det på grund av risken för frätskador. Men om det inte finns någon skum, så du kan dunka batteripolerna med din sko eller en gummiklubba för att återansluta stolparna. Försök att slå på SUV, om ljuset tänds, då problemet inte i det elektriska systemet. Om motorn blir över men startar inte, då du kan ha ett dött batteri och behöver en ny. Batteriet kan avlägsnas genom att skruva bort batteripolerna och kvarhållande klämmor för hand, även om en platt skruvmejsel kan användas för hävstångseffekt. Skjut ut batteriet genom att dra i dess inbyggda handtag sedan skjuta nya batteriet på plats. Återanslut kvarhållande lås och klämmor post för hand, sedan försöka vrida bilen igen.
3

Stäng bilen av om Jeep Liberty startar inte efter installation av ett nytt batteri men Elsystemet är funktionell. Du kan ha en översvämmad motor, vilket innebär att tändstiften är våta och kan inte generera en gnista. Att torka pluggarna, måste du aktivera Clear Flood-läget genom att gaspedalen hela vägen till golvet först och sedan kontinuerligt vrida tändningen på och av. Detta kommer att få motorn att pumpa luft i stället för bränsle genom cylindrarna och kommer att torka av tändstiften. Efter några minuter, ta bort foten från gaspedalen och nyckeln ur tändningen. Om din Jeep Liberty inte startar efter detta, har du ett mekaniskt problem och kommer att behöva använda anpassade diagnostisk utrustning till ordentligt felsöka problemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66210.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.