Symptomen på en dålig Knock Sensor

bilens motor styrs av olika sensorer som ansvarar för regleringen viktiga funktioner, t.ex. bränslehantering, utsläpp, tändningen och transmission växling. En sensor i synnerhet kallade knackningssensorn, fungerar som en sofistikerad lyssnar enhet i motorn. Det upptäcker något motorljud som orsakas av detonation - när bränslet exploderar i en motors cylinder - och justerar tändningen därefter. Om knackningssensorn fel, är detonation inte regleras ordentligt och svåra motorskador kan uppstå. Erkänner symptomen på en dålig knock sensor och ersätta den, kan hjälpa dig att undvika kostsamma reparationer. Check Engine Light


Vanligtvis en dålig knock sensor utlöser "check engine" lampan att blinka på bilens instrumentbräda. Ibland använder billig bensin orsakar detonation och utlöser modulen drivlinan - motorns huvudsakliga styrkortet - att felaktigt diagnostisera knackningssensorn och skicka ett falskt alarm meddelande via en check engine ljus. Försök att fylla bilen med en högre grad av bensin, och om det fortfarande blinkar, rådgöra med en mekaniker.
Ljud

Om knackningssensorn inte fungerar ordentligt, kommer du att höra sannolikt ljud avges från motorn. Du kan höra livliga dunkande ljud som blir starkare med tiden. Bullret är ett resultat av bränsle och luft antänds inuti cylindern, istället för att nå den punkt i förbränningen.
Andra symptom
p Det finns flera andra symtom indikativ för en knackningssensor problem. Fordonet kommer ofta skaka eller vibrera och ur funktion när motorn startas. Motorn kan utstråla kraftig avgaser och brinnande luktar på grund av detonation i cylindrarna. Bränsle ekonomi påverkas ofta, vilket gör att fordonet att bränna mer gas än vanligt och kräver täta bränslepåfyllning. Dessutom kan bilen visar acceleration problem, såsom att dra, tvekan eller tvära från motorn under hastigheten ökar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66150.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.