Felsökning av elsystem i en Honda Accord

The Accord är Honda familj sedanmodell som erbjuder en pålitlig, bekväm åktur med en bättre bränsleekonomi än bilar av liknande storlek. De flesta som köper Honda söker pålitlighet, och medan Honda slår de flesta av sina konkurrenter inom detta område, gör elektriska problem komma upp. Vissa modeller, som 2003 Accord, är problematisk. Instruktioner
1

uppmärksamma generatorn varningslampa, mer känd som den idiot ljus. Det kan hjälpa dig att fånga problemen innan de blir ett stort krångel. Din idiot ska tändas när du vrider nyckeln till din Accord på utan att starta motorn. Om det inte kommer på, kolla om en säkring först. Om det inte reparera ljus, kontrollera ledningarna och glödlampa till ljuset kretsen.
2

Upptäck om väderförhållandena har något att göra med den avgift lampan pågår. Förlängd tomgångskörning under varma dagar kan överhettas generatorn, sänka sin produktion och förmåga av dina elektriska komponenter för att få makten. Detta är vanligt och bör försvinna när motorn svalnar.
3

Kontrollera dåliga anslutningar på batteriet eller ett problem relä om din Honda Accord är trög på att starta. Startmotorn är bilens största elektrisk komponent. Om inte din bil är flera år gammal, kan problemet finnas i anslutning, solenoid eller nyckelbrytare. Startmotorn i en äldre Accord kan bara vara slitna och behöver bytas.
4

bedöma tillståndet av kontaktdonet i laddningskretsen kablaget. Några 1982 Accords försågs med kretsen tråd som inte har en tillräckligt stor diameter för att hantera strömmen från generatorn. Detta kan leda till en smält kontakt som orsakar upprepade batteri och generator misslyckanden.
5

titt för att se om ljuset i din Honda handskfacket tänd efter att du har stängt av motorn. Detta problem, som brukar ses på 1991 to1992 avtalen, avlopp ström från batteriet. Efter kontroll för en inriktad handskfacket, kan du behöva använda en retro-fit rörets lock över för kort byta kolven att utvidga sin längd så att ljuset kommer att stängas av.
6

Verifiera körsträcka på din 2003 Honda Accord Om instrumentpanelen LCD lampor har gått död. Detta var en sådan särskilt frustrerande problem för ägarna att Honda förlängde garantin detta problem till 100.000 miles eller sju år. Kontakta American Honda eller din återförsäljare om att få den reparerad under garantin.
7

Har din Accord elsystem belastning testas på tillfälle att göra vissa att det är fullt fungerande. Testkrets laster med amperemeter och andra verktyg kommer att låta dig veta om din Honda elsystem fungerar på 80 till 100 procent kapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63837.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.