Min bil däck kommer inte hålla balansen

Alla förväntar bilarnas däck att köra sann och rak utan fundera på hur mycket kontroll och underhåll däcken behöver. När däcken har monterats på bilen, fordonsägare förväntar dem att göra sitt jobb utan att behöva underhåll uppmärksamhet precis som alla andra fordon komponent. Däck komponera en av de viktigaste säkerhetsfaktorer på alla fordon oavsett om det är stora, små, utländska eller inhemska. Däck är inte billigt, och fordonsägare har inte råd att minska sin vikt. Däck som inte kommer att balansera behöver ses över, diagnostiseras och repareras. Den genomsnittliga fordonets ägare kan spara en avsevärd summa pengar genom att veta varför däcken beter sig som de gör, och genom att följa några tips och förebyggande sysslor underhåll. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
skiftnyckel Däck klack (om tillämpligt) katalog Shop ljus
Visa fler instruktioner
Diagnos däck som inte kommer att balansera

1

Inspektera däck som du har köpt under de senaste sex månaderna eller så. Många bilägare klagar över att deras nya däck har haft att gå tillbaka till butiken flera gånger för ombalansering eller inspektion för tillverkning defekter. Tvätta däcken inne och ute med tvål och vatten och låt dem torka. Använd en domkraft för att höja den bakre delen av fordonet och placera pallbockar under ramen nära varje hjul för att stödja det. Noggrant undersöka insidan och utsidan av däcken, letar efter onormalt slitage. Se till att varje däck har vikter knutna till det - sällan kommer ett nytt däck inte kräver några balanseringsvikter. Saknade vikter måste bytas.
2

Undersök insidan och utsidan av däcksidan, letar efter skärsår, skrubbsår, utbuktningar separationer söm eller krusningar. Långsamt rotera däcket för hand, som håller en lysande affär ljus mot det. All snedvridning i sidoväggen Profilen kunde peka på en tillverkares misstag när däcket var varm-formade på fabriken. Sådana störningar kan orsaka svaga punkter och interiör sladd eller bälte skador. Off-center remmar eller felplacerade skarvar bälte kan ställa upp tunga vibrationer, vilket vikter att kastas från fälgen vid hög hastighet. Tänk på att tillverkarens defekter kan visa upp mycket senare i ett däcks livslängd. Bestäm vilken typ av garantier och garantiskydd komma med din nya däck köp. Returnera dem till inköpsstället, där utbildad personal kan upptäcka sådana fabrikationsfel.
3

Inspektera slitbanemönster på undersidan av däcket. Leta efter skalper eller "koppning," ett säkert tecken på att dessa däck var på framsidan av fordonet på en gång. Bakhjul som har skalper eller koppning kan vibrera och kasta vikter. Dessa missbildningar innebär att bitar av gummi har förlorat, inrätta en ojämlik roterande balans. Misslyckade eller slitna chocker orsakar skalper och koppning.

Leta efter ovanliga slitage eller kala fläckar på insidan eller utsidan av botten slitbanan. Felinriktning av front delar orsaka detta "positiva" och "negativa" däckslitage. Däck som har perfekt mönsterdjup på ena sidan men har kala slitagemönster på andra anger toe-in eller camber slitage. Endast en justering och ny uppsättning däck på fronten kan åtgärda problemet.
4

Inspektera fälgar noggrant på utsidan. Leta efter böjar i pärlan läppen, urgröpningar eller sprickor. Fälgar som har slagit föremål såsom trottoarkanter kan böjas eller knock vikter off, som sätter upp en permanent vingla eller allvarlig rotation förskjutning. Fälgar som har allvarliga skador bör ersättas, liksom hubbar eller drivaxlar varifrån de kom. Kontrollera insidan av fälgarna påverkat lera eller något främmande föremål. Sådant skräp vikt kommer att kasta balansen av en perfekt balanserad däck. Rostskador och fjällning kommer att ta bort fälgen vikt och vägrar att balansera rätt.
5

Inspektera hjulen (medan bilen är upphissad på läktaren) för någon sida-till-sida vingla, särskilt framhjulen . Varje kast eller överdrivet spel kommer att indikera problem med styrning och fjädring, eller lösa eller slitna hjullager. Sådan front-end slitage kommer inte att tillåta att däcket vara balans ordentligt. Anpassningen kommer inte att bota en redan befintlig slitage mönster på ett däck. Reparera framvagnen och byta däcken kommer att vara den enda lösningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65615.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.