Effekterna av låg olja i en Subaru Legacy

Köra en motor låg på olja är en av de värsta saker du kan göra för din Subaru Legacy. The Legacy kommer med både fyrcylindriga och sexcylindriga alternativ motor, men båda motorerna kräver motorolja för att fungera korrekt. Olja ger smörjning din motor behöver för komponenterna att fortsätta arbeta tillsammans utan att generera för mycket värme eller friktion, vilket kommer att skada komponenterna, ofta permanent. Köra lite på olja kan avsevärt förkorta livslängden på din motor och förlängd drift med liten eller ingen olja kan orsaka tusentals dollar i skador på ditt fordon. Varningslampor

Legacy, som de flesta nyare modell fordon är utrustat med ett varningssystem som gör att du vet om din motorolja är låg. En olja varningslampa tänds om det finns ett problem med ditt oljetryck eller nivå. Du kan också hålla ett öga på olje mätaren sitter på instrumentbrädan. Om nivåerna börjar visa över eller under det normala, bör du kontrollera din motorolja se till att din bil har en tillräcklig försörjning.
Motorljud

När en motor kör lite på olja, kommer det börja göra knackar och pinga ljud som metall motorkomponenter kommer i kontakt utan skydd av smörjning. Detta kommer att orsaka slitage, inklusive skrapning, bucklor och skevhet i olika bitar och delar. Det är ganska vanligt att en motor som är igång lite på olja att göra knackning eller knacka ljud som stavarna och lyftar kommer i kontakt med cylindrarna.
Effektförlust

Motorer ont om olja också kör på mindre än topp kapacitet. En motor som körs betydligt låg på olja kan inte accelerera eller svara så snabbt som den brukar ha, och kan helt sluta fungera eftersom tiden går, om situationen inte åtgärdas. I vissa fall, kommer förlusten av olja läcka till motorn, slinging en stång eller kolv ur position och inte längre fungerar alls. Om detta inträffar kommer Legacy motor måste bytas i sin helhet eller ombyggda.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66920.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.