Hur berätta om en Timing remspännare är dåligt

Tidpunkten remspännaren är en del av förbränningsmotorn i ett fordon, och det är ansvarig för att hålla kamremmen rör sig med en jämn takt. De redskap och kedja system som ansluter kamremmen på vevaxeln eller kamaxeln kommer inte att fungera korrekt om spännaren är slitna, spruckna eller trasiga. Eftersom kamrem och spännare är svåra att inspektera utan att ta bort dem helt och hållet, måste du lyssna efter specifika ljud för att avgöra om det finns ett problem med kamremmen spännaren. Instruktioner
1

Lyssna efter ett skramlande ljud. Ett skramlande ljud när du startar eller påskynda skulle kunna vara en indikation på att det finns för mycket press på spännaren, eller att den är sprucken.
2

Lyssna efter snabba förändringar i varvtal när du accelererar vid låg hastigheter. Om spännaren inte fungerar, kan det vara mycket svårt för bilen att ta fart smidigt.
3

Kontrollera oljeläckage. Om du ser tecken på oljeläckage i motorn runt kamaxel eller vevaxel, skulle spännaren vara knäckt och läcker fett i motorn.
4

Lyssna efter ett inkonsekvent brummande. Intermittent surrande kan vara ett tecken på att spännaren lagren är slitna eller trasiga.
5

Lyssna efter gnisslande eller skrikande vid växling. En spännare som är under alltför stor press börjar skrika eller skrika vid växling, vilket kan vara en indikation på att spännaren är utslitet och behöver bytas Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63896.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.