Felsökning av en Chevy S-10 Blazer

Den Chevy S-10 Blazer var en liten sport utility fordon utrustat med en V6-motor och tillverkas i två-hjul och fyrhjulsdrivna versioner drive, nära liknar den S-10 pickup . De 1983 to1994 modellerna inte har en dator lyckades elektroniksystem och diagnostiseras genom mekaniska observationer. Alla modeller tillverkade efter 1994 använda en dator diagnossystem och felsökning sker med en elektronisk läsare och genom mekaniska observationer. Saker du behöver
underhållsladdare
voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid nyckeln för att starta bilen. Om motorn inte vev och tankstreck lamporna är svag eller obefintlig, måste du ladda batteriet. Anslut den till en rännil laddare och vänta tills den visar en full laddning. Starta fordonet. Byt ut batteriet om fortsätter att misslyckas. Den Blazer kan också kräva en ny tändningslåset.
2

Testa generatorn om batteriet är bra men bilen fortsätter att förlora makten. Testa generatorn med en voltmeter och byt ut den om det inte finns elektrisk utsignal. Om du fortsätter att hoppa starta ett bra batteri, kommer det så småningom bli ruinerad.
3

Kör Blazer och känsla för ändringar i motoreffekt. Sputtring och svallande indikerar en dålig bränslepump. S-10 kan även ha igensatta spridare eller en dålig bränsletrycksregulator. Byt ut bränslepumpen och rengör insprutarna.
4

Kör fordonet vid olika hastigheter för att testa växling i transmissionen. Om överföringen mullrar eller stannar då siktning, måste den servas. Överföringen ventilhus är ett vanligt fel på S-10 Blazers.
5

Testa bromsarna vid låg hastighet. Om bromsarna vibrerar våldsamt samtidigt stoppa, kan hjulet sensorn vara dåligt. Anslut en elektronisk läsare i instrumentpanelen för att testa sensorn. Ersätt sensorn omedelbart om det misslyckas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67806.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.