Vad orsakar en läcka transmissionsolja i en Dodge Caravan?

När ny, bör en Dodge Caravan transmission inte läcka. Men alla mekaniska delar uttjänt, och överföring i ett Doge Caravan är inte annorlunda. Kylmedel-line beslag kan lossna eller överföring tätningar kan gå dåligt, och börjar läcka. Sälar är tillgängliga vid alla Biltema och är relativt billiga, men byta tätningar eller packningar kan vara arbetskrävande och dyrt, beroende på var den läckande tätningen (motorn kan behöva dras för att få till det). Trots detta, att hitta och korrigera ett problem tidigt är nyckeln till att förebygga ett litet problem från att bli en stor en, som en utbränd sändning. Bad Front huvudpackningen
p Detta är tätningen på transmissionen huvudaxel, bakom momentomvandlaren. Denna tätning är inte lätt att ersätta - det vanligtvis innebär att separera motorn från växellådan, eller till och med ta bort motorn eller växellådan helt. Detta är inte ett jobb för hemmet gör-det-självare, men är bäst utförs av en kvalificerad auto reparation tekniker.
Bad bakaxel Seals

Dessa är de sidoförseglingar, där drivaxlarna infogar i transmissionen. Även svåra att ersätta, kan hemmet gör-det-självare göra detta med lite tålamod. Det rekommenderas att en sida ska göras på en gång, eftersom Caravan måste kapade upp, och den främre styrspindeln lossas att dra drivaxlarna ut.
Bad Transmission Pan Packning
p Det är en kastrull på undersidan av transmissionen som är borttagbar för att ändra överföringshastigheten filter. Den pan gasket kan vara dålig, vilket resulterar i en läcka. Detta är den enklaste av alla packningar för att ersätta. Eftersom det är under överföringen är förhållandevis lättillgänglig, och endast kräver avlägsnande av bultar, och sedan pannan, för att ersätta.
Lösa eller slitna överföringsledning Beslag

Dodge Caravan, som de flesta bilar har en radiator transmission kylning, med linjer som går från transmissionen till kylaren och tillbaka. De fäster med gängade rördelar, och över tid, på grund av värme, kyla och vibrationer, kan dessa kopplingar lossnar eller sliten. När de blir löst, de tillåter överföring läcka. Det sättet att fixa detta är genom att dra åt alla lösa kopplingar ligger an (men inte alltför hårt, annars kommer mässing trådar remsor). Om slitna, bör ledningen bytas ut, eftersom tillbehören är oftast blossade och är inte löstagbar från linjen.


Bruten Transmission Lines Överföringsparametrarna kylledningarna själva kan utveckla läckor. När metall linjer skaver mot metalldelar, kommer de skaver tills det finns ett hål. Dessa hål läcka då vätska. Botemedlet för detta är att byta ut den läckande överföringsledning med en ny, vilket gör att den nya linjen inte skaver mot delar som kan skaver det. Addera Hål i Transmission Radiator

Överföringen radiator kan utveckla ett hål, på grund av korrosion eller från en sparkas-objekt från vägen (såsom en sten). Det sättet att avgöra detta är att noga inspektera radiator för läckande transmissionsolja. Om detta är problemet, måste kylaren åter kärnhus eller bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64995.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.