Tecken en bränslepump sviktar

Bränslepumpen upprätthåller trycket i bränsleledningarna så det finns alltid ett konstant flöde av bränsle i motorn. Detta säkerställer att spridarna fungerar korrekt, och det gör också att lagring av bränsle i en tank nedan och flera meter från motorn. Utan en bränslepump, bilen helt enkelt inte skulle köras. Om pumpen startar för att misslyckas, det finns flera varningstecken att hålla utkik efter. Strömavbrott

Det vanligaste symtomet på en bränslepump misslyckande är en förlust av makt under körning. Detta beror på att det är mindre tryck i bränsleledningarna, och motorn faktiskt får mindre gas eller intermittenta strömmar av gas. Detta kan inträffa när du kör på motorvägen vid höga hastigheter, klättra uppför en backe eller när man trycker på gasen för att köra iväg från stillastående stopp. Ett strömavbrott kan också tillskrivas felaktiga syresensorerna eller problem motor, men det är ofta bränslepumpen, speciellt i äldre bilar.
Motor Misständning vid start

Ett annat tecken på en dålig bränslepump är en misständning motor vilket resulterar i lurching bil rörelser. Detta sker oftast när man kör på motorvägen eller vid högre hastigheter över 50 miles per timme. Motorn är faktiskt saknas bränsle så det är döende och sedan starta upp igen. Nedgången i bränsletryck är orsaken. Ibland fukt och kondens kommer in i tanken, och orsaka ett liknande problem. Låt dig inte luras, dock. Oftare än inte, är detta ett tecken på bränslepumpen är döende.
Ingen Starta

En no-start tillståndet kan vara en av de mest förvirrade symptom på en sviktande bränslepump så många mekaniker kommer att berätta detta kan bero på de elektromagnetiska eller tändstift. Men det är ofta ett tecken på bränslepumpen går dåligt. Om batteriet är laddat och bilen startmotorn bränning (du hör motorn ansträngande att starta), men motorn startar inte över och starta, är det förmodligen på grund av brist på bränsle från pumpen. För att vara säker, kontrollera dina tändstift och byt ut dem om det behövs. Sedan har bränslepumpen inspekteras och bytas.
Empty Gas Tank

Ägna särskild uppmärksamhet åt bränslepumpen om din bil har stannat på grund av en tom bensintank. När bensintanken kör tomma, det stammar pumpen och kan få den att misslyckas. Alltid hålla bilen fylls upp och försök aldrig att köra på en tom tank.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64957.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.