Hur vill kolla Generator Utgång

Generatorn i din bil eller lastbil är en viktig del av bilens motor. Utan en fungerande generator, skulle batteriet slut på ström och du skulle snart finna dig strandsatta. Hellre än att hitta dig själv i behov av en bärgningsbil, kan du testa din generator för att avgöra huruvida den ger en tillräckligt bra laddning för att upprätthålla bilens batteri. Lyckligtvis utför denna spänningsutgång test är en enkel uppgift som kan åstadkommas på mindre än tio minuter. Saker du behöver
digitalvoltmeter
vän eller familjemedlem
Visa fler instruktioner
1

köp en digital voltmeter. Du hittar den här enheten på de flesta bil-leverans butiker för ett ganska överkomligt pris (mindre än $ 40). En digital voltmeter är ofta lättare att använda och ger en mer exakt avläsning än sin analoga motsvarighet.
2

Parkera fordonet på ett plant underlag och dra i nödbromsen. Lämna tändningen på, eftersom motorn måste vara igång för att få en läsning av generatorns utgång. Öppna huven på bilen och be en vän eller familjemedlem att få i förarsätet och vänta intsructions från dig. Addera 3

Justera inställningarna på din voltmeter, om det behövs. Det måste ställas in på "DC" skala, och det måste justeras för 12 volt.
4

Ta bort alla vakter eller plast sköldar från batteriet. För att testa produktionen av din generator, måste du komma åt de positiva och de negativa terminalerna på batteriet. Medan du arbetar under huven, tänk på att inte röra några rörliga delar i motorn.
5

Placera den röda, positiva bly eller klipp av din voltmeter på den positiva polen på batteriet, sedan placera den svarta, negativa bly eller klipp av din voltmeter på den negativa polen.
6

Ge kö till din vän eller familjemedlem. Han eller hon behöver för att kliva lätt på gaspedalen, vilket gör att motorn rev till cirka 2.000 till 2.500 varv. Om din bil inte har en varvräknare, varva med motorn till en snabb tomgång räcker.
7

Kontrollera den digitala displayen på din voltmeter. Om din generator har en rätt kapacitet, bör du se en läsning mellan 13,5 och 14,4 volt. Om du noterar en läsning betydligt högre än 14,4 volt eller lägre än 13,5 volt, bör din generator kontrolleras av en professionell, eftersom det kan behöva bytas ut. En läsning av mindre än 12 volt är en klar indikator på att du generatorn inte fungerar korrekt, eller att det finns en kortslutning någonstans i avgiftssystemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65082.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.