GM Ignition Control Module Felsökning

Den viktigaste delen av fordonets tändsystem , inklusive en GM bil , är tändningen styrmodulen eftersom det reglerar alla aspekter av tändningen , inklusive tändstift . Mekanik använder en speciell diagnostisk utrymme att identifiera eventuella befintliga problem inom tändsystemet , men om du inte har en räckvidd , det finns sätt att synbart felsöka komponenter i en GM bilens tändningssystem . Ingen Smörjning

Fett eller silikon bör alltid vara närvarande på moduler som är i gott skick för att förhindra inträngning av värme genom modulens yta . Inspektera modul för ett synligt lager av fett eller silikon på baksidan av den. Om denna film är frånvarande , måste modulen bytas ut.
Oregelbunden Spark

Installera ett stroboskop och övervaka motorn för en oregelbunden gnista när lampan är i drift . Om du märker en onormal gnista , men tändstiften ser inte skadad , kan tändmodulen vara trasig .
Sprickor

Eventuella sprickor eller skador på modulens yta indikerar ett problem . Ta bort modulen och inspektera den för skador eller sprickor på ytan eller runt skruvarna . Om det inte finns någon synlig skada , byt modulen .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67871.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.