Felsökning Motor Oil

Motor olja i bilen används för att smörja viktiga motorkomponenter. Du bör byta olja var 3000 till 5.000 miles. Om du försummar din motorns smörjolja, kan du allvarligt skada det interna arbetet i din motor. Medan oljebyte med jämna mellanrum kommer att gå långt för att skydda din motor, är det ingen garanti för att din motor kommer att fungera normalt för livet av ditt fordon. Om du misstänker att det är något fel med din motor motorolja, felsöka de vanligaste problemen. Instruktioner
1

Öppna huven och dra motorn oljestickan ut på framsidan av motorn.
2

Lukta på oljan. Om det luktar bränt, du sannolikt har bränt motorolja. Detta händer vanligtvis när din motor är kroniskt fyllda med olja.
3

Känn oljan. Motorolja ska kännas ganska hala. Om du märker några klumpar eller skräp blandas in i oljan, indikerar detta möjligt allvarliga skador på motorn. Du kommer att behöva byta olja direkt och ha motorn servas och kontrolleras av en professionell mekaniker.
4

Titta på motorolja. Motorolja är normalt en bärnstensfärgad färg när det är nytt. Men efter 500 till 1000 miles oljan kommer att vända en ljusbrun färg. Det finns tvättmedel i motorolja som gör detta, så detta är normalt. Men om din motorolja är svart, har det blivit smutsig till den punkt där du behöver ändra det omedelbart för att undvika skador på motorns inre delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64687.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.