Min 1996 Chevy S10 Pickup startar inte

S10 Chevy pickup lastbilar delar egenskaper med andra motorfordon. Det finns flera saker en genomsnittlig person kan göra för att diagnostisera problem som kan orsaka ett fordon för att inte starta. Dessa steg är inte ett substitut för en bilmekaniker, men kan vara användbar i antingen skapa en tillfällig lösning eller för att samla in information som behövs när du ringer för att få hjälp. Några av dessa åtgärder kan kräva viss tidigare erfarenhet av de verktyg och med motorfordon. Saker du behöver
bakpulver
tydliga mousserande läsk
tandborste kablar
jumper
annat fordon
Visa fler instruktioner
1

Innan du försöker att starta din bil, kontrollera att kopplingen är hela vägen till golvet, eller att fordonet är out-of-gear. Om fordonet har automatisk växellåda, bör det vara i parken. Vissa fordon har säkerhetsfunktioner som inte kommer att tillåta fordonet att starta om sändningen inte är korrekt urkopplad.
2

Kolla out-of-dörrar temperatur. S-10s gillar inte att starta i kallt väder. Ibland väntar tills senare på dagen när luften är varmare eller skjuta på bilen i ett varmgarage kommer att lindra problemet.
3

Vrid nyckeln i tändningslåset. Lyssna på resultatet. Ett morrande ljud betyder att det finns liv på bilbatteriet. Om det reagerar starkt, rulla ner rutan och kolla för lukter. En stark gaslukt kan innebära att för mycket bensin har gått in i förgasaren. Detta kan orsaka att fordonet inte starta. Om du inte luktar gas, pumpa gasen pedalen en gång eller två gånger och vrider om nyckeln igen.
4

Kontrollera att mätaren. Är fordonet av gas? Har tagit det nyligen ut av gas, och fyllts? Om så, vissa Chevrolet modeller har en sensor som måste återställas genom en bilmekaniker innan det kan startas.
5

Prova på-knappen igen. Gör tändningen ett klickande ljud? Om så är fallet, det finns en god chans att batteriet körs och måste laddas innan fordonet startar. Batteriet kan laddas med en batteriladdare eller en uppsättning startkablar anslutna till ett annat fordon. Läs anvisningarna noga på laddare eller kablar jumper, eller få hjälp av någon som har erfarenhet av att använda dem.
6

Öppna huven och titta på batteriet. På äldre modell fordon, t.ex. S10, bör batteriet vara väl synlig. Två tjänster är på toppen av batteriet, och kablarna löper från stolparna till startmotorn. Kontrollera stolpar och kablar. Är kablarna fästa ordentligt? Finns det korrosion på stolpar och kablar?
7

Rena korroderade kablar och stolpar batteri. Detta kan göras antingen med bakpulver och lite vatten med hjälp av en styv borste (en tandborste fungerar bra) eller genom att hälla en klar kolsyrad dryck över terminalerna och med hjälp av en borste eller trasa för återstoden. Efter rengöringen, försök igen att starta fordonet.
8

Vrid nyckeln, och lyssna på tändningen. Om du får något svar eller om det finns en hård slipning typ av ljud, det finns en god chans att tändningen /startmotorn inte fungerar korrekt. Om så är fallet, på äldre fordon med en vanlig växellåda, kan fordonet ska kunna startas om det trycks nedåt en sluttning. Med fordonet i växeln, trycker kopp till golvet tills fordonet är upp till hastighet. Sedan snabbt "pop" eller släpper kopplingen, engagerande transmissionen. Detta kan starta fordonet.
9

Ring en bärgningsbil, och ta bilen till en mekaniker. Om ingen av ovanstående åtgärder är produktiva, har du ett mer allvarligt mekaniskt problem. Det är dags att kalla på hjälp, och låta ett professionellt arbete på att starta din lastbil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66632.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.